Nyt bookingsystem ser dagens lys på dagtilbudsområdet

Snart kan man booke en plads til sit barn i dagtilbud eller SFO, på samme måde som man booker en flybillet. Den 1. januar 2017 bliver et nyt IT-system indført på dagtilbudsområdet i Næstved Kommune.

Fra 1. januar 2017 skal forældre ikke længere skrive deres barn op til en plads i dagtilbud eller SFO. Et nyt IT-system i Center for Dagtilbud gør det muligt for forældrene selv at booke en plads til deres barn i de dagtilbud, hvor der er ledige pladser.

sek_daginstitution31

Der er flere grunde til, at det nye IT-system bliver indført: aftalen for det nuværende system udløber blandt andet ved årsskiftet, og så bliver der frigivet tid, der giver personalet tid til løsning af nye opgaver.

– Det er et smart system – ikke kun for personalet i Center for Dagtilbud, men lige så meget for forældrene. Lige så snart det nyfødte barn har fået et cpr.nr. kan forældrene booke en plads i den institution, der har en ledig plads på det tidspunkt, forældrene skal tilbage på arbejde. Så det er slut med at ringe til pladsanvisningen og spørge til ledige pladser og ventelister, lyder det fra Søren Dysted, formand for Børne- og Skoleudvalget.

Mere information følger

Med det nye system vil der også komme ét fælles system, der både har bookning, forældrebetaling og børneintra. Alle institutioner får desuden opsat touchskærme, så forældre/børn selv kan registrere sig, når de kommer og går. Denne registrering kan også ske fra smartphones m.v., og samtidigt kan der gives besked til institutionen, om at barnet kan hentes af andre end forældre, eller hvis man er forsinket. Det er et brugervenligt system og kan betjenes døgnet rundt fra mobile enheder.

For at gennemføre skiftet så nemt og sikkert som muligt, vil der fra starten af oktober 2016 blive iværksat uddannelse af berørte medarbejdere og efterfølgende igangsat informationskampagner for nuværende og nye forældre samt tilrettet information på hjemmesider.

Alle forældre i Næstved Kommune vil blive informeret om og introduceret til det nye system inden årskiftet.

Næstved_Kommune_shield[1]