Tidligere direktør og kommunaldirektør fra Sønderjylland Willy Feddersen bliver ny teknisk direktør i Næstved Kommune. Han kommer til Sydsjælland med gejst, bredt perspektiv og stor interesse for erhverv, grøn omstilling og liv i byen. Og så har han stort fokus på, hvordan borgerne bliver mødt af kommunen.

Huset i Haderslev er afhændet, og Willy Feddersen er parat til at trække i arbejdstøjet i Næstved Kommune. Her bliver han en del af en direktion med høje ambitioner om at gøre en konkret forskel og blive gearet til fremtidens måde at drive moderne kommune.

Borgmester Carsten Rasmussen udtaler:

– Vi glæder os til at få Willy med om bord. Det er tydeligt, at han kan flytte noget og stå i spidsen for målrettede resultater, som kan mærkes for både borgere og erhvervsliv. Vi vil mere byudvikling, og vi skal have mest muligt ud af vores havneområde, så vi gør Næstved og hele kommunen endnu mere attraktiv. Willys inviterende facon og hans energi er den helt rigtige til at rykke på de ambitioner, vi har i Byrådet. Hans store og brede erfaring betyder også, at han samtidig kan videreføre en sikker drift.

Den sikre drift og udvikling har Willy Feddersen stået i spidsen for flere gange. Senest som direktør for Teknik, Miljø og Bæredygtighed i Sønderborg Kommune. Han har også være kommunaldirektør i Middelfart og Haderslev samt direktør for Børn og Unge i Aabenraa. Nu ser han frem til et godt og bredt samarbejde i Næstved. 

– Jeg har været rundt i hele kommunen, og jeg kan lide, hvad jeg mødte – lige fra bymidtens højdeforskelle, kringlede gader og havnens muligheder til den skønne natur og de hyggelige, mindre byer. Min kone og jeg har besluttet os for at flytte herover og blive en del af Næstved-holdet fra den 1. november, hvor jeg for alvor slipper min nysgerrighed og virketrang løs. Næstved har et stort potentiale. Jeg glæder mig til at møde byrådsmedlemmer, medarbejdere, ledere, virksomheder, borgere og foreninger. Sammen med lokale kræfter skal vi skabe vækst og også tappe ind i den bæredygtige dagsorden. Jeg tror fuldt og fast på, at kendskab og partnerskab på kryds og tværs er vigtige, når vi skal løse både de små og helt store opgaver, fortæller Willy Feddersen og kvitterer samtidig for den tillid, som Byrådet har vist ved at ansætte ham.

Næstved Kommune er blevet nr. 31 i DI’s måling af erhvervsvenlighed. Det er den bedste placering til dags dato. Derudover har hele Byrådet netop indgået en budgetaftale, hvor samarbejdet med erhvervslivet også er prioriteret.

Det betyder, at den nye direktør allerede har en tydelig retning for en del af hans virke. Samtidig er det også prioriteret, at kommunen skal arbejde endnu mere tværgående og ud fra et helhedssyn.   

Kommunaldirektør Camilla Nowak uddyber:

– Med Willy får vi en direktør med en meget bred erfaring, som kender en kommune fra stort set alle perspektiver. Willy er fokuseret på, at vores arbejde, nye initiativer og tilbud er tilpasset borgernes behov. Han er en knalddygtig topchef, som vil have hele organisationen og kommunen for øje. Og samtidig er han også et empatisk og nysgerrigt menneske, som har blik for sine medarbejdere og nære omgivelser.  

Fra CV’et
Willy Feddersen er oprindeligt uddannet i Statskundskab fra Århus Universitet.
Han er født i 1962 og har boet det meste af sit liv i det Sønderjyske. Nu er børnene fløjet fra reden, og blandt andet derfor vil Willy og konen gerne flytte med i ’den rigtige retning’.
Willy har senest været direktør for Teknik, Miljø og Bæredygtighed i Sønderborg Kommune, kommunaldirektør i Middelfart og Haderslev og endnu før det, har han haft flere direktør- og chefstillinger på forskellige kommunale områder.

I sin fritid læser han bøger, hører P6 Beat og skifter utrolig meget sko – i hvert fald dyrker Willy både løb, MTB, ski, vandsport og trekking – senest GR20 på Korsika.     

Willy Feddersen – pressefoto