Næstved Teater præsenterer forestillingen “Generation 9/11” med Mungo Park.

Opføres mandag 24. januar kl. 20.00 i Ny Ridehus, Næstved.

WOULD EVERYBODY PLEASE GO TO THE CANTEEN?

Danske Esther står i billedkunstlokalet på sin amerikanske skole i 2001, da allekaldet lyder. Hun er 11 og flyttet til New York året forinden. I kantinen bliver alle mellemskolebørnene bedt om at dele sig i to grupper: dem der har forældre, der arbejder i tvillingetårnene, og dem der ikke har. Esther føler sig udenfor. Alle hendes venner er i en anden gruppe end hende. Hendes forældre arbejder nemlig hjemmefra.

GENERATION 9/11 handler om at få sit første kys efter 11. september. Om at føle sig fremmed i det land, man bor i og om at få grineflip, fordi Williams far pludselig går med pistol. Men den handler også om en ung arkitekt ved navn Minoru Yamasaki, der får til opgave at bygge et monument for verdensfreden midt i New York City.

Året er 1973, og de to bygninger kalder de for World Trade Center: En repræsentation af menneskets tro på menneskeheden, som Minoru siger ved åbningsceremonien. Fremme i 2001 oplever Esther og hendes venner, at der begynder at gro to tårne i maverne på dem. To tårne, som bliver ved med at vokse.

Vi husker alle, hvor vi var 11. september 2001. Mungo Park markerer sammen med Betty Nansen Teatret 20-året for denne skelsættende begivenhed med en ny forestilling af Nanna Plechinger Tüchsen, som boede i New York som 11-årig, da angrebet fandt sted.

Anna Malzer står for instruktionen af forestillingen.

Ledige billetter på http://www.naestvedteater.dk eller tlf. 26251850.

Foto: Miklos Szabo