Næstved Metalfest afslører endnu en headliner og de sidste bands til årets festival i 2023.

Det tager for alvor fat i det Sydsjællandske med Næstved Metalfest, hvor de sidste brikker nu er faldet på plads og det fulde program kan afsløres. Det bliver et år, fortrinsvis i det Melodiske og i Dødsmetallens tegn med booking af sværvægtere indenfor branchen og en plakat, der har vokset sig til en fantastisk blanding af genrer, med de nye navne, der føjes til festivalen.

Nye tilføjelser:

Med album salg på den gode side af en million og med en kæmpe tour og festival erfaring, er LACUNA COIL absolut bannerførere, indenfor den goth-melodiske metalstil og med et altid uovertruffent male/female sanger-par i front, er det svært, ikke at være begejstret over at disse italienere har meldt deres ankomst, som en af vores to headlinere. LACUNA COIL har udgivet et hav af anmelderroste albums, har mere end én million følgere på SoMe og har ved flere lejligheder gæstet Danmark på deres tournéer. Vi byder diversitet og mangfoldighed velkommen og satser på at forsanger(inde) Cristina Scabbia kaster lidt girl-power over festivalen til et 100% eksklusivt dansk show i 2023!

Forsanger i Defecto og en del andre bands, producer, sangskriver og gæstemusiker diverse steder – og nu Melodi Grandprix deltager, hvor han faktisk vandt publikums afstemning og så netop i et udsolgt Arena Næstved! Kært barn har mange navne, men NICKLAS SONNE kan også på egen hånd. Sidste år udgav han, som soloartist, sit første studie album, som er blevet massivt modtaget af både fans og presse. Der er højt til loftet og en attitude, som sjældent er set fra et dansk multitalent. Det bliver melodisk, pompøst og rock ’n roll, forklædt i metal, når NICKLAS SONNE og band indtager scenen.

SICKOMANIA fra Sjælland – endda med et enkelt medlem fra Næstved – er en voldsom blanding af thrash og dødsmetal, der ikke lader noget tilbage at ønske. Med et debutalbum fra 2021, som solidt satte bandet på landkortet, har de spillet en god røvhul koncerter på hovedøen og det er ikke gået stille af sig. SICKOMANIA, der blandt andet huser en vis Lawrence Dinamarca på trommer (Scar Symmetry, Manticora, a.o.) og ex-medlemmer fra Timeless Hall og Volbeat kommer til at vælte Næstved.

EXELERATE er det nye skud på stammen, indenfor den danske thrash metal scene. Bandet, der for nyligt har udgivet deres debutalbum, er blevet skamrost til skyerne af en næsten samlet presse, både indenlands og udenlands. Det er høj-oktan thrash med et progressivt twist og fuld smadder på energi, når EXELERATE nedlægger Næveren.

Dr. Rock, alias STEFFEN JUNGERSEN burde være et navn, alle med bare den mindste form for forstand på musik, kender til. Manden, der om nogen, har defineret dansk rockjournalistik i snart en menneskealder, er ikke til at komme udenom, når der snakkes om rock. Fra Rolling Stones, over Thin Lizzy, Metallica og Black Sabbath til den yderste musiske fløj og Slayer, kan han underholde med sine underfundige fortællinger, anekdoter og enorme baggrundsviden. I Næstved vil STEFFEN JUNGERSEN (naturligvis, fristes man til at sige) give foredrag om metal-giganterne Volbeat!

Den sidste plads i programmet vil blive tildelt det band, som vinder vores konkurrence om et spillejob på festivalen. Konkurrencen er udloddet blandt lokale bands fra Midt og Sydsjælland, da Næstved Metalfest gerne vil støtte lokalområdet, udi det kulturelle. Vinder vil blive annonceret i løbet af april via vores sociale medier.

OBS: Spilleplanen for Næstved Metalfest, version 2023, vil blive offentliggjort torsdag den 27. april.

Vi må desværre informere om, at CABAL har set sig nødsaget til at aflyse deres show på festivalen, da de har fået tilbud om en lang udenlands tourné i samme tidsrum, og vi er naturligvis helt enige om, at man ikke skal lade sådan en chance forpasse. Vi ønsker drengene en fantastisk tourné og mon ikke det bliver til et genhør en anden gang i 4700?

Næstved Metalfest vil i år være vært for i alt 24 bands. Det er en udvidelse af festivalen, i forhold til tidligere år, ligesom festivalen er udvidet fra 2 dage til 3 dage.

Tidligere annoncerede bands: 

PARADISE LOST, GRAVE, ARTILLERY, STRIGOI, ILLDISPOSED, DEFACING GOD, TROLD, GHOST IRIS, THORIUM, AFTER LAPSE, STRUCTURAL, HELLMAZE, LOTAN, VANSIND, DETHRXNER, STEEL INFERNO, DIVIDED MULTITUDE, NEEDLESS  

Billetter koster 799 kroner og kan erhverves via dette link https://billetto.dk/e/naestved-metalfest-2023-billetter-684259

Næstved Metalfest #5, løber af stablen på Grønnegade Kulturcenter i Næstved, den 24., 25. og 26. august 2023 og har en kapacitet på op til 3000 gæster.