Borgmester Carsten Rasmussen glæder sig på byrådets vegne over regeringens udspil:

– I Næstved jubler vi over, at Rute 54 er med i regeringens udspil, og vi ser frem til, at politikerne lander en aftale. Umiddelbart ser det ud til, at der er politisk opbakning til strækningen mellem Rønnede og Næstved, så jeg har svært ved at forestille mig, at den ikke bliver en del af det endelige forlig. Jeg glæder mig over den gode nyhed for de mere end 18.600 bilister, der hver dag kører til og fra Næstved via Rute 54 og for erhvervslivet i kommunen, siger han.

Rute 54 var også en del af den tidligere regerings infrastrukturforslag tilbage i 2019. Samme år hvor Socialdemokratiet også havde motorvejen med i sit udspil til drøftelser om en ny investeringsplan. Men desværre blev planerne om motorvejen lagt i skuffen med regeringsskiftet i juni samme år.

– Det er en vigtig milepæl for Næstved, at Regeringen nu har fundet planerne om en motorvej mellem Næstved og Rønnede frem fra skuffen. De 15 km motorvej er mellem Næstved og Rønnede er allerede godt på vej. VVM-redegørelsen er klar, linjeføringen er fastlagt, og Vejdirektoratet har allerede opkøbt berørte ejendomme på strækningen. Motorvejen til 1,5 milliarder kroner er en af Danmarks bedste vejinvesteringer, siger Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved Kommune.

Den Sjællandske Tværforbindelse (Næstved-Slagelse-Kalundborg) er også med i regeringens udspil, som et af de projekter, der skal undersøges nærmere.

– Vi har hele vejen igennem haft et fantastisk samarbejde med Region Sjælland og de øvrige kommuner på Sjælland, hvor vi står sammen om en fælles prioritering og opbakning af områdets vigtigste infrastrukturprojekter på Sjælland. Nu ser det endelig ud til, at vi nærmer os målet i fællesskab, siger Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved Kommune.

Region Sjælland og kommunerne i regionen står sammen om prioriteringen af de store infrastrukturprojekter og her er det færdiggørelsen af motorvejen til Kalundborg og af motorvejen mellem Næstved og Rønnede, der er højest på listen.

I dag har SF på Christiansborg også givet deres opbakning til opgraderingen af Rute 54, og motorvejen er nr. 2 på Dansk Industris top 10 over de vigtigste nationale infrastrukturprojekter, som erhvervsorganisationen udsender i dag.

Politikerne skal forhandle om regeringens udspil i de kommende måneder.

Foto: JTL