Godt nyt til alle nuværende og kommende ejere af elbiler. Senest 1. april næste år kan 408 flere elbiler blive ladt op i Næstved Kommune på samme tid.

Rundt omkring i hele kommunen bliver der etableret 204 nye ladestandere til elbiler, som hver har to udtag og dermed kan levere strøm til to elbiler på samme tid.

Både by og land får flere ladestandere

Ladestanderne bliver placeret på 100 af kommunens offentlige parkeringspladser, for eksempel ved skoler, daginstitutioner, biblioteker, plejehjem, ældreboliger, sociale boliger, lejeboliger og ved kulturinstitutioner som Rønnebæksholm, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Arena Næstved og Næstved Svømmehal.

Det er både Næstved by og de forskellige lokalområder, der vil få glæde af de kommende ladestandere på offentlige parkeringspladser. Dermed kan de bruges bredt af beboere, handlende, brugere af fritidstilbud og gæster i kommunen.

Grøn omstilling til glæde for alle

Formand for Klima-, Miljø- og Friluftsturismeudvalget Rune Kristensen glæder sig over, at den grønne nyhed kommer borgere og turister direkte til gode. Han håber, de nye ladestandere kan sætte yderligere skub i den grønne bølge:

– I Næstved Kommune har vi den grønne omstilling øverst på dagsordenen. Jeg glæder mig over, at man lynhurtigt kan finde en ladestander ligegyldig hvor i Næstved Kommune, man befinder sig. Det bliver kort sagt lettere at køre elbil i Næstved Kommune, så vi håber, at flere kan se fidusen i at køre grønt hos os.

Antallet af ladestandere varierer fra lokation til lokation, men vil typisk dække hver tiende parkeringsplads.

Glæder sig

Det er de to ladestanderoperatører Clever og PowerGo, der har vundet udbuddet af offentligt tilgængelige ladestandere i Næstved Kommune.

Chief Technology Officer hos PowerGo Ivo van Dam udtaler:

– Vi er glade for at skulle samarbejde og skabe et partnerskab med Næstved Kommune om at udvide kommunens netværk af ladestandere.

Relationship Manager hos Clever Mathias Langkilde Sukstorf udtaler:

– Vi ved, at mange elbilister har efterspurgt bedre lademuligheder i Næstved og omegn, og derfor er vi rigtig glade for, at vi sammen med Næstved Kommune kan etablere en masse ladepunkter.

FAKTA

Senest 1. april 2024 får Næstved 204 nye ladestandere, som indeholder 408 ladepunkter og dermed kan lade 408 biler op på samme tid.

Clever og PowerGo har vundet udbuddet i Næstved Kommune.

En ladestander er selve boksen, som indeholder to ladepunkter.

I Næstved Kommune kommer der to slags ladestandere:

– Normalladere på 11 kW, ligesom dem man kan have i carporten.

– Hurtigladere på 75 kW, som hurtigt kan levere rigtig meget strøm.

På følgende adresser kommer som minimum én ladestander med 75 kW:

Karrebækvej 70, Kasernevej 17, Parkvej 190, Rådmandshaven 20 og i begge parkeringshuse i Næstved bymidte.

 

Senest 1. april næste år bliver der opsat ladestandere rundt omkring i hele Næstved Kommune. Det er de to ladestanderoperatører Clever og PowerGo, der står for opsætning. Illustration: Næstved Kommune