Artiklen er sponseret

Mangler du magnesium? Det er måske et spørgsmål, som du har tænkt så meget over, men svaret kan have stor betydning for dit generelle velvære. Læs med i denne korte oversigt og lær mere om dette mineral samt hvordan du nemt kan få opfyldt dit magnesiumbehov.

Hvad er magnesium?

Magnesium er et mineral, som bidrager til en lang række af kroppens funktioner. Derfor er det også et af de mest almindelige stoffer i din krop, et klart tegn på hvor vigtigt det er. Magnesium er primært til stede i knoglerne, men kan også findes i mange andre steder i kroppen. Det anslåes, at den gennemsnitlige person har omkring 25 gram magnesium i kroppen. Fordi det er et så vigtigt stof, vælger mange at tage kosttilskud med magnesium for at sikre sig imod magnesium-mangel.

Hvorfor har du brug for magnesium?

Magnesium indgår i en lang række af kroppens vigtigste funktioner. Det kan f.eks. være vedligeholdelse af knoglerne, kroppens celledeling, stofskifte, psykologisk funktion og mange flere. Derfor er det også vigtigt at få nok af det. Fordi magnesium indgår i så mange forskellige funktioner i kroppen, kan mangel på det resultere i flere forskellige symptomer. Du vil ofte mærke en øget grad af træthed – både fysisk og mentalt. Du kan også opleve problemer med at koncentrere dig. Derudover kan du også opleve rysten og små tics i kroppen.

Før du giver dig i kast med kosttilskud, og hvis du oplever sundhedsmæssige problemer, så er det altid en god idé at kontakte en læge, der kan rådgive dig.

Gode kilder til magnesium

Magnesium findes især i fuldkornsprodukter, grønsager, bælgfrugter, mandler og mælk. Fødevarer med et højt indhold af fibre vil generelt også have et højt indhold af magnesium. Kig derfor gerne efter uforarbejdede fødevarer, når du handler i dit lokale supermarked. Da magnesium findes i en lang række fødevarer, er det ikke svært at opfylde dit behov for magnesium. Det kræver bare, at du spiser en varieret kost med de førnævnte råvarer – sværere behøver det ikke at være.

Mangel på magnesium kan resultere øget træthed – både fysisk og mentalt. PR-foto

Sider2022