Hvordan ser det ud, når historie forvandles til kunst? Det kan du blive klogere på i særudstillingen ‘De udvalgte’ på Holmegaard Værk i samarbejde med den internationalt anerkendte kunstner og keramiker, Louise Hindsgavl. 

Danmarks godser gemmer på et væld af skatte, skæbner og passioner. Nogle har været ejet i en lige slægtslinje gennem århundreder. Andre har med tiden skiftet hænder. Godserne er en del af vores fælles kulturarv, og de har haft stor indflydelse på, hvordan land og by omkring dem har formet sig. Og så bugner de af historier. Kunstner Louise Hindsgavl har besøgt seks sydsjællandske godser for at møde ejerne og hente inspiration i deres fortællinger.

På hvert gods har Louise Hindsgavl udvalgt en genstand: en kandelaber, et skrivebord, et loft, et maleri, en hirschfænger og en Thorvaldsen-gipsmodel. Genstandene har inspireret Hindsgavl til at skabe seks nye, unikke og monomentale kunstværker, der skal give et nyt blik på godserne og den rige kulturhistorie, som disse er bærere af.

Blandt de emner der berøres i udstillingen er eksempelvis kvinders vilkår, jagtkultur og billedhuggeren, Bertel Thorvaldsens, komplicerede forhold til sit barn og barnebarn.

Læs mere om udstillingen og Louise Hindsgavl her.

Dit Næstved besøgte udstillingen. Den kan ses frem til den 22. oktober 2023.

Foto: ABW