Ditte Kunkel Klitmøller er autodidakt kunstmaler. Hun har altid elsket at udfolde sig kreativt, lige fra barnsben, hvor tegning og maling vakte hendes interesse. – At skabe noget ud fra fri fantasi og se det komme til live på papir og lærred er noget, der den dag i dag stadig fængsler mig, udtaler kunstneren, som kæmper med psykisk sygdom.

– Kunsten er blevet en slags ventil, som jeg kan lukke følelser og tanker ud igennem. Det er en lise for sjælen for mig at kunne male mine følelser ud, for så ligger de ikke og hober sig op inden i mig og “fylder”.

Eksperimenterer med farvekombinationer og motiver

Ditte Kunkel Klitmøller, som maler med akryl, elsker stærke farver og eksperimenterer med både farvekombinationer og motiver. – Oftest har jeg fra start en generel idé om, hvad jeg gerne vil udtrykke, men hvordan jeg når derfra og til det endelige resultat, er mig oftest en gåde – penslen gør nemlig arbejdet for mig. Og jeg kan fortabe mig helt i processen, som er et nødvendigt åndehul.

Et miks mellem ekspressionisme og surrealisme

Stilen er meget blandet – et miks mellem ekspressionisme og surrealisme. Der er ofte en tvetydighed, både rent billedligt og i titlerne på værkerne. Det giver fri plads til tolkning for beskueren. –

Det er terapeutisk for mig at male mine følelser ud – om de så er glade og fyldt med solskin, eller om de er mørke og skræmmende, slutter kunstneren, som håber, at hendes kunst kan ramme noget i folk og slå på noget, som de genkender fra deres eget sind.

Se mere på: www.galleri-kunkel.com

Udstillingen kan ses i bibliotekets betjente åbningstid.

Pressefoto