Når Næstved Gymnasium og HF på torsdag holder åbent hus, bliver det med fremvisning af projekter, undervisningssekvenser, og en smileykonkurrence.

I denne uge summer alle åbne rum og lokaler på byens gymnasium. Det er lyden af elever, der arbejder på højtryk på deres selvvalgte emner, så de på torsdag kan fremvise de færdige produkter, når skolen afholder åbent hus. Her er alle interesserede velkomne til at komme og se, hvad eleverne har arbejdet med, stemme på det bedste produkt og måske hjælpe favoritterne til at vinde en biograftur for hele klassen.

naestved gymFra migrant-skuespil til datingblogs
Erik Riis Winther og Jakob Kirkegaard Thomsen fra 3.F arbejder med flygtninge og migranter i fagene samfundsfag og historie. Netop det tværfaglige arbejde er eleverne glade for, ”det er meget mere interessant at arbejde på tværs af fagene. Så får vi et helt nyt perspektiv, og problemstillinger bliver lettere at forstå”, siger Erik mens Jakob nikker. De to elever planlægger at lave et skuespil til torsdagens åbent hus, hvor de vil vise deres løsningsforslag til at optimere integrationen af flygtninge i det danske samfund.

Længere nede ad gangen sidder fire piger fra 2.M. De arbejder i biologi og psykologi og fokuserer i projektugen på reklamer og de biologiske og psykiske virkemidler reklamerne indeholder. Kristin, Sophia, Sara og Lærke har, til torsdagens åbent hus, udarbejdet en blog, hvor de vil reklamere med en hjemmelavet datingside. De synes, at det er sjovt og anderledes at få lov til at udarbejde et produkt, der skal fremvises og glæder sig til at vise, hvad de har arbejdet på.

Det er ikke uden grund, at eleverne lægger ekstra kræfter i ugens projekter og slut-produkter. Der er nemlig en biograftur for hele klassen på højkant. Med smiley-stemmesedler, der udleveres i døren, kan elever og gæster stemme på de bedste produkter og altså sende en hel klasse en tur i biografen.

Smagsprøver på undervisning anno 2015
Udover en smileykonkurrence vil otte af skolens lærere afholde små undervisningssekvenser, der giver et indtryk af, hvad skoleundervisningen blandt andet kan bestå af. Lærerne vil fortælle om vidt forskellige emner, der strækker sig fra, hvorfor EU’s beslutningsproces har indflydelse på lakridspibens overlevelse, hvilken indflydelse 2. Verdenskrig havde på de engelske digtere, eller hvordan man kan måle tykkelsen af et hår. Der er altså lagt op til en faglig og underholdende aften på skolens gymnasium.

Arrangementet foregår torsdag d. 24. september fra kl. 17-20 på Næstved Gymnasium og HF