Artiklen er sponseret

Er du god til at få tjekket dine tænder efter en gang imellem? Det er desværre noget, der er mange danskere, der ikke prioriterer – og det risikerer at føre til dårligere tandhygiejne, huller og måske tandskader, der kan kræve en del at få rettet op på. En rigtig god idé er at få lavet et tandeftersyn minimum en gang om året. I samme ombæring kan du få lavet en tandrensning, så dine tænder har det bedste udgangspunkt.

Det er naturligt, at der kommer mindre belægninger af plak på tænderne. Det er med til at give et praj om, hvor god man er til for eksempel at få børstet tænder og brugt tandtråd. Disse belægninger vil blive fjernet ved en tandrensning, og er der mange, kan du forvente at blive vejledt til, hvordan du bedre vedligeholder dine tænder. Det kan også være farvede belægninger fra for eksempel kaffe, der renses.

Tager det lang tid?

En tandrensning er en simpel procedure, der ikke tager særligt lang tid. Det kan desuden sagtens varetages af en tandassistent – det kan måske gøre det lidt mere fleksibelt, når du skal booke din tid, da der er større chance for, at der er en ledig medarbejder, når det passer dig. Der er desuden ingen regler om, at du ikke må spise eller drikke før eller efter en tandrensning.

Det kan nogle gange være en fordel at tjekke, om du kan få din tandrensning dækket af en sundhedsforsikring. Unge mennesker kan i visse tilfælde få dækket det fuldstændigt, og så er der ingen undskyldning for ikke at få det gjort – specielt ikke hvis det kan være med til at forebygge, at der skal laves større indgreb ved dine tænder i fremtiden. Du kan læse mere om tandrensninger og se, hvad det indebærer på hjemmesiden og finde en tandlæge, du kan få det gjort ved.

 Tjek om du kan få din tandrensning dækket af en sundhedsforsikring. PR-foto

Sider2022