Sammen med Royal Run og Kongehuset kan Næstved Kommune nu afsløre, at H.K.H. Kronprinsessen trækker i løbetøjet, når Royal Run kommer til Næstved den 6. juni.

Der er lagt op til den helt store, royale løbefest, når Næstved til sommer er vært for 12.000 deltagere og publikummer ved Royal Run.

Nu ligger det fast, at det er H.K.H. Kronprinsessen, der kommer til Næstved 2. pinsedag.

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen glæder sig over den royale nyhed:

– Jeg glæder mig helt vildt til at vise Næstved frem fra sine allerbedste sider, når H.K.H. Kronprinsessen kommer forbi sammen med 11.999 andre deltagere. Det er helt fantastisk, at hun ikke blot er gæst, men hopper i løbeskoene på lige fod med alle os andre. Jeg kan godt afsløre, at vi allerede er i fuld gang med forberedelserne.

Selvom opgaven er stor, har borgmesteren helt ro i maven:

– I Næstved er vi gode til at stå sammen, når det gælder de helt store arrangementer, som vi for eksempel gjorde ved DM i Skills og VM i håndbold. Nu gør vi det igen, siger Carsten Rasmussen, som snildt kan se festen for sig i krystalkuglen.

– Jeg ser det allerede for mig nu: Tusindvis af mennesker til folkefest i Næstved, den fritlagte Suså og middelalderkirkerne badet i sollys, kunstværkerne, som pryder vores gavle, Axeltorv fuld af mennesker og munterhed, vores lokale talenter i en flot symfoni af underholdning og en oplagt Kronprinsesse i topform. Jeg må sige, at den 6. juni er en af de dage, jeg ser mest frem til i år.

Udover Næstved skal H.K.H. Kronprinsessen også løbe i Kolding, mens H.K.H. Kronprinsen løber i Aalborg, Aarhus og København. Hvordan ruterne ser ud, og hvilken rute Kronprinsessen planlægger at løbe i Næstved, vil blive afsløret i foråret.

Status på Royal Run ’22

• Der er udsolgt på 5 km-distancen i Næstved og ledige startnumre på One mile og 10 km-distancen

• Der er stadig ledige startnumre til Aalborg, Aarhus, København/Frederiksberg og Bornholm

• Kolding har udsolgt

Om Royal Run

• Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 6. juni 2022

• Royal Run ’22 finder sted I Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. På Bornholm er der Royal Run samme dag uden kongelig deltagelse.

• Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.

• Sidste år (2021) deltog 79.000 i Royal Run.

• Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

• Tilmelder man sig inden 18. april, får man tilsendt sin startpakke

• Tilmelding og information: royalrun.dk

 

Foto: ABW