Næstved Gymnasium og HF kan føje endnu en venskabsskole til sin liste, der i forvejen indeholder skoler i bl.a. Frankrig, Ukraine og Kina. Skolen håber på udvekslingsophold i fremtiden.

-Vi er meget stolte over at kunne tilføje New Taipei Municipal Bei Da High School i Taiwans hovedstad Taipei til listen over venskabsskoler, da det er blevet meget tydeligt både i forhold til Covid19 og Kinas fremfærd på det seneste, at Taiwan bliver vigtigere og vigtigere i verden, siger uddannelseschef på Næstved Gymnasium og HF, Henrik Rosleff.

Samarbejdet mellem de to skoler giver eleverne en unik mulighed for at forstå konflikten fra begge sider af Taiwan-strædet og forstå de unge taiwaneres opfattelse af bl.a. identitet, demokrati og politiske rettigheder. Det vil give eleverne på Næstved Gymnasium og HF et fantastisk indblik i, hvordan skole- og ungdomsliv kan se ud på den anden side af kloden.

-Vi har mange udvekslingsaftaler i bl.a. Tyskland, Frankrig, Spanien, Ukraine og Kina, da vi mener at det er en af de bedste måder at lære fremmedsprog og nye kulturer at kende på, helt tæt på. I en tid, hvor fysiske rejser er besværlig- eller umuliggjort, bliver det vigtigt at opprioritere det online-samarbejde, så den faglige og kulturelle udveksling ikke går i stå, siger uddannelseschef Henrik Rosleff.

Udveksling online Fredag havde 17 elever fra en af skolens 3.g kinesiskklasser fornøjelsen af at gennemføre den første online-udveksling med 38 elever fra New Taipei Municipal Bei Da High School.

Efter den første nervøsitet havde fortaget sig, blev der både blev grinet, præsenteret og snakket om alt fra alder, familie, musik, kærester, hobbier til spørgsmål om Kina og Taiwan. Det var en skøn blanding af kinesisk og engelsk, og der blev udvekslet instagramprofiler og emailadresser. Både de taiwanske elever og eleverne fra Næstved Gymnasium og HF havde lavet små præsentationsvideoer til hinanden. Det gav et rigtig godt indblik i, hvordan hverdagen ser ud for eleverne i Taiwan.

-Vi glæder os allerede til næste online-udveksling og ser frem til en gang, i en forhåbentlig ikke så fjern fremtid, at kunne besøge skolen på Taiwan i virkeligheden og tage imod dem her i Næstved, siger Henrik Rosleff.

Pressefoto