Som opvarmning til det danske Melodi Grand Prix, der i år afholdes i Næstved, fortæller tre tidligere deltagere om deres erfaringer med den største musikkonkurrence af dem alle. Undervejs krydrer de aftenen med anekdoter og musikalske indslag. Den gratis talk- og musikaften finder sted den 7. februar i Næstveds smukkeste koncertrum – Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

I samarbejde med musikselskabet Target Group inviterer Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Næstveds førende koncertarrangør, indenfor til en gratis aften fuld af grin, fortællinger og musik. Fra scenen kan du opleve de tre musikere Christian Juncker, Mike Tramp og Chief 1.

Hver især har de tre været med til at sætte et stort aftryk på det danske Melodi Grand Prix.

Det var som forsanger i orkestret Mabel at Mike Tramp deltog i, og vandt, Melodi Grand Prix i 1978. Sejren tog dem først til den store finale i Paris samme år, og cementerede Mabel som landets helt store ”teen-idol” band, og siden drog de fire medlemmer af bandet til New York, og the rest is history – som man siger. Mike Tramp vendte tilbage til Melodi Grand Prix i 2021, da han deltog med sangen Everything Is Alright.

Christian Juncker eller blot Juncker har en lang og succesrig karriere bag sig, som startede med hans første album Snork City, som indeholdt kæmpehittet ’Mogens og Karen’. Siden da er det især hittet Havana fra tv-serien Kurs Mod Fjerne Kyster, som netop har solgt Guld og betegnes som Junckers største hit i nyere tid, der har fået stor opmærksomhed. Juncker har aftenens friskeste erfaringer fra Melodi Grand Prix-verdenen, da han deltog så sent som i 2022, med nummeret ”Kommet For At Blive.”

Den populære sanger, sangskriver og producer Lars Pedersen er bedst kendt som Chief 1. Han startede Danmarks første rapgruppe Rockers By Choice i 1984, og etablerede hermed hip hop på dansk grund. Hans enorme betydning for musikken har ikke begrænset sig til rappen og ved dj-pulten, for som sangskriver har Chief 1 vundet Dansk Melodi Grand Prix tre gange. Først i 1997, hvor Kølig Kaj vandt med “Stemmen I Mit Liv.” I 2012 vandt Soluna Samay med “Should’ve Known Better”, som Chief 1 skrev i samarbejde med Isam Bachiri fra Outlandish og sin arbejdsmakker Remee. Til det Dansk Melodi Grand Prix 2015 skrev han, igen sammen med Remee, vindersangen “The Way You Are”, som blev fremført af gruppen Anti Social Media, og igen i 2022 skrev Chief 1 vindernummeret til Reddi. I 2021 deltog Chief 1 endvidere selv i Melodi Grand Prix sammen med Thomas Buttenschön med deres nummer ’Højt over skyerne.’

Find de gratis billetter til denne ekstraordinære aften i Ny Ridehus på kulturcentrets hjemmeside – www.gkkultur.dk.

Pressefoto