Ungdomsprojekthuset JB10 og Næstved Bibliotek og Borgerservice inviterer til kreativ udfoldelse i stort format med graffiti-workshop, der afholdes som en del af éndags-minifestivalen “Still Waiting for Næver Ending Stories 2021”.

De afholder tre separate workshops i graffitimaling og -teknik, hver af 1,5 times varighed. På disse workshops bliver deltagerne undervist i brugen af en spraydåse som værktøj til kreativ udfoldelse på en dertil opstillet malevæg. Deltagerne vil blive guidet og undervist af en erfaren graffitimaler, og hver deltager ender med at have designet, kreeret og malet sit eget graffiti-bogstav-tag.

Undervejs vil hver deltager få en bredere forståelse af graffiti-kulturen og dens praktiske elementer.

Gadekunst i Næstved

Graffiti-kunst udgør en markant del af fortællingen om Næstved. Gadekunst og gavlmalerier er en fremtrædende del af byens identitet. Desuden er graffiti lig med udtryk, hvilket er grundkernen i samtlige former for fortællekunst. Hvis ikke man kan skrive eller tale eller i det hele taget fortælle om sig selv/sine følelser med ord, kan man udtrykke sig med billeder. Således giver workshoppen mulighed og inspiration til at fortælle om sig selv og udtrykke sig på en konstruktiv måde.

Gadekunst er tidsbilleder, der vidner om trends, holdninger, mode og kultur i det pågældende område på det pågældende tidspunkt.
De tre workshops finder sted ved statuen, Grønnegade 10 i Næstved fredag den 7. maj i tidsrummet kl. 15.00-19.30. Det er gratis at deltage, men du skal bestille billet på www.naesbib.dk

Pressefoto