Industri- og Håndværkerforeningen for Næstved og omegn fortsatte den årlige tradition mandag den 20. juni, da fem udvalgte elever fra EUC Sjælland modtog legater for deres særlige talent og ihærdighed.

Industri- og Håndværkerforeningen for Næstved og omegn har netop uddelt fem legater til elever på EUC Sjælland, der har ydet en særlig præstation både fagligt og socialt. Med legatet følger en check på 5.000 kr. De glade legatmodtagere blev fejret af familie, venner og mestre ved et festligt arrangement på EUC Sjælland.

Formand for Industri- og Håndværkerforeningen, Hans Henrik Knudsen, indledte ceremonien:

“Det er som altid en fornøjelse, at uddele legatet til EUC Sjællands elever. Gennem mine mange år som formand, glæder jeg mig altid over, at være med til at fremme håndværksfagene og sætte fokus på håndværkere, for det er dem, der kommer til at mangle i fremtiden. De hædrede skal ikke bare være dygtige til deres fag men også udvise hjælpsomhed og være gode kammerater,” siger formanden og uddyber:

“Jeg er selv udlært tømrer og uddannet ingeniør. Jeg har altid brændt for det gode håndværk, derfor er det en glæde og en fornøjelse at give et skulderklap til de unge, så de mærker at deres indsats bliver set – og på samme tid signalere håndværksfagene store betydning for vores samfund.”

Ekstraordinære faglige færdigheder og gode kammerater

Det stod klart at de kvaliteter, der var fælles for de fem legatmodtagere var et særligt fagligt talent og et menneskeligt overskud til at være en god ven, hjælpsom over for andre og en aktiv holdspiller.

Årets legatmodtager Jens Milan Nielsen på HTX var indstillet på baggrund af hans målrettethed, flid og hjælpsomhed overfor sine medstuderende. Som indstillingen lyder:

“Jens er fagligt meget ambitiøs og stiller høje krav til sig sine lærere og medstuderende og ikke mindst til sig selv. Han er samtidig meget hjælpsom overfor de andre elever. Det viser han også i skolens lektiecafé, hvor han hjælper og deler ud af sin faglighed. Han er altid på i undervisningen og er et fantastisk medlem at have med i sin gruppe, hvor han organiserer og formidler, så alle bliver inddraget og set.”

Smedeeleven Kevin Schäfer Christiansen, der er i lære hos: P.K. Jeppesen & Søn A/S har gjort et særligt indtryk og indstillingen lyder: “Kevin har en gudsbenådet talent for smedearbejde og udfører enhver form for udfordring til absolut topkarakter. Kevin har desuden overskud til at hjælpe sine klassekammerater med udfoldninger, indstilling af svejseværker, bukning af stålplader i vores CNC-styrede kantpresse.” Kevin “brænder” for sit fag og har desuden sagt ja til at være lærlinge-repræsentant for Smednu.dk og har derigennem været ude på adskillige folkeskoler for at oplyse om smedeuddannelsen.

Struktøreleven Tue Nikolai Buhl Larsen, der er i lærer ved Arkil har udemærket sig ved at være vokset rigtigt meget med opgaven. “Tue er gået fra at være næsten ikke synlig, til at være en synlig del af klassen. Han er mødestabil og er yderst patentlig med sit arbejde.Tue er fagligt dygtig både praktisk og teoretisk, og har overskud til at hjælpe de andre elever hvis der er brug for dette.”

VVS-eleven Emil Kaj Nielsen, der er i lære ved Ib Nordmark VVS A/S har ligeledes imponeret: “Emil besidder en meget stor faglig stolthed og han er overordentlig omhyggelig med alt sit arbejde.

Emil bidrager altid positivt og konstruktivt i den daglige undervisning, og han er en vellidt og god elev og kammerat, der gerne hjælper når der er brug for det.” Emils har sammen med en medstuderende opbygget undervisningsstande til Fjernvarmekurser – et arbejde i en kvalitet, som ligger over det niveau, som man normalt forventer at se.

For Tine Maren Inuk Petrussen Abelsen som er tandklinikassistent i lære hos Tandlæge Schiffs, lyder indstillingen:

“Tine er en glad og smilende elev, som har udviklet sig meget fra grundforløbets anden del til hovedforløbet. Hun er meget vellidt blandt sine klassekammerater og udviser sociale kompetencer. Sprogligt har Tine været udfordret, men arbejder ihærdigt på at tilegne sig fagets termer. Hun er ansat hos Tandlæge Schiffs i Slagelse, hvor hun fungere rigtig godt som tandklinikassistentelev.”

Legatmodtagere 2022

Smedeafdelingen:  Kevin Schäfer Christiansen, der er i lære hos: P.K. Jeppesen & Søn A/S Struktørafdelingen: Tue Nikolai Buhl Larsen, der er i lærer ved Arkil VVS-afdelingen: Emil Kaj Nielsen, der er i lære ved Ib Nordmark VVS A/S Tandklinikafdelingen: Tine Maren Inuk Petrussen Abelsen, der er i lære hosTandlæge Schiffs HTX afdelingen: Jens Milan Nielsen

Fakta

Legatet fra Industri- og Håndværkerforeningen i Næstved og omegn uddeles årligt til elever, der:

Afslutter deres uddannelse på EUC Sjælland i Næstved Er fagligt dygtige, gode kammerater og er vellidt blandt elever, såvel som undervisere og kollegaer Har bopæl i Næstved Kommune

Pressefoto