På fredag den 13. august fra kl. 15 til 18 kan Frivilligcenter Næstved endelig fejre sit 25-års jubilæum og indvie det flotte nye aktivitetsområde på Farimagsvej 16 med en rigtig fest. Derfor er der åbent hus og have med musik, smagsprøver, bordtennisopvisning og introduktion til træningsøvelser på de nye røde fitnessredskaber i haven.

Og der er meget at fejre efter 25 år i den frivillige sags tjeneste i Næstved: I 1995 åbnede ”FuturaCentret” – dengang under ledelse af Jette Leth Buhl – i Ringstedgade 20. Jette ledede Frivilligcentret indtil juni 2020, og i løbet af de 25 år udviklede hun sammen med engagerede medarbejdere og frivillige, foreninger og samarbejdspartnere et levende og udviklingsorienteret frivilligcenter under mottoet ”At være der for andre”.

Nyt aktivitetsområde – en gave fra Bilka Næstved
I august 2020 satte Pernille Agerbæk sig i stolen som ny leder af Frivilligcenter Næstved, og kort tid efter modtog frivilligcentret en stor donation til et udendørs aktivitetsområde fra Bilka Næstved:

”Vi er rigtig glade for donationen, som har gjort det muligt for os at udvikle en del af husets meget nedslidte udearealer. Vi håber, at rigtig mange af vores foreninger vil bruge de nye muligheder for at være aktive og hygge sig sammen i vores have,” siger Pernille Agerbæk.

Om Frivilligcenter Næstved
I dag har Frivilligcenter Næstved til huse centralt i De Sociale Foreningers Hus på Farimagsvej 16 i den tidligere ”FRIT 16”. Det drives som en forening med en engageret frivillig bestyrelse og 70 medlemmer, der både tæller foreninger og private støttemedlemmer. Foreningerne spænder bredt; fra Smart Recovery, som arbejder med selvhjælp ud af afhængighed til Alzheimerforeningen – en patientforening, og fra Homestart, som støtter pressede småbørnsfamilier til Det Grønlandske Hus – en netværkscafé. Alle foreningerne har det til fælles, at de frivillige brænder for at gøre noget for andre og for at skabe fællesskaber:
”For mig har den frivillige sociale indsats været en del af mit dna siden jeg var 16-17 år – i arbejds-sammenhænge, i Scleroseforeningen, i Frivilligrådet og Frivilligcentret. Frivilligt socialt arbejde er for mig vanedannende og en form for livseliksir også nu som pensionist,” siger Viggo Thomsen, formand for Frivilligcenter Næstveds bestyrelse.

Udover kerneydelserne målrettet udvikling af det frivillige sociale arbejde i Næstved kommune, driver frivilligcentret også De Sociale Foreningers Hus samt Gældsrådgivning Sydsjælland. Sidstnævnte er en uvildig rådgivning for økonomisk udsatte borgere.

Pressefoto