Lørdag d. 8. oktober og søndag d. 9. oktober, 2022 – begge dage både kl. 11 og 14 spiller FASTER COOL sin underfundigt poetiske dukketeater-forestilling ANTONS STEN.
Aldersgruppe: For de 2 – 6 årige og deres voksne.
Varighed: ca. 35 minutter
Spillested: Teatersalen på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved.
Billetter: Købes på www.billetten.dk eller på Grønnegades Kaserne Kulturcenters billetkontor. Priser inkl. gebyr: Børn kr. 60. Voksne i følge barn med egen billet også 60 kr.

ANTONS STEN er skabt efter svensk bogforlæg

For første gang nogensinde har en Faster Cool forestilling taget udgangspunkt i en eksisterende bog – nemlig svenske Lotta Geffenblads ”Astons Stenar”, der er en hel unik billedbog for de mindste. Faster Cool og Lotta Geffenblad viste sig at være det helt rigtige match og Faster Cool har med udgangspunkt i bogforlægget skabt:
ANTONS STEN, der er en musikalsk, sanselig og ordløs dukkeforestilling om Anton, der på vejen hjem for øje på en sten, der ser så kold og ensom ud. Forestillingen er en hyldest til barnets fantasi, empati og handlekraft – og til voksne, der respekterer barnets egen vej.

Om forestillingen

På vejen hjem får Anton øje på en sten. Den ser så ensom ud og den er kold. Imens mor kigger væk, kommer han den ned i en af hendes poser. Hjemme igen tager Anton sig af stenen. Han vasker og bader den og han giver den en seng og putter den. Snart er der sten overalt – selv i kaffekanden! En dag tager familien på strandtur – og stenene skal med. Anton opdager hvor dejligt stenene har det på stranden og beslutter, at stenene skal blive på stranden. … Men så ligger der lige en lille pind…

Pressen skrev:

“Dansk Rakkerpak & Faster Cool dykker med legelyst og nysgerrighed ned i den svenske billed- og animationskunstner Lotta Geffenblads børnebog ‘Antons sten’. Resultatet er en følelse af vægtløse fryd i universet af talende sten og vuffende forældre…”
Me Lund, Teateravisen
Og
Michael Søby, CPHCULTURE skrev bl.a. nedenstående og nominerede endvidere forestillingen til årets bedste børneteaterforestilling i 2021
“…en vellykket dramatisering af Lotta Geffenblads fortryllende børnebog – foretaget af Camille í Dali og Niels Grønne…”

Bag forestillingen

Faster Cool alias Camille í Dali har både lavet dukker og scenografi og komponeret musik til ANTONS STEN. Hun er også selv med på scenen som dukkefører sammen med Christian Adelhorst Rossil. Teknikken er lagt i hænderne på René Lützen og Niels Grønne står sædvanen tro for instruktionen.

ANTONS STEN kan sagtens ses flere gange!

Forestillingen har tidligere spillet i Næstved og turneret rundt i det ganske land og har begejstret både store og små hvor end den er kommet frem. Nu vender forestillingen tilbage til Næstved og kan ses af de yngste teatergængere og deres voksne, men hvad hvis børnene har set forestillingen før? ”Jamen, så er de da bare heldige”, udtaler Camille í Dali med et grin og fortsætter: ”Børn elsker gentagelser og ANTONS STEN er én af de forestillinger man kan se igen og igen og blive ved med at finde nye sjove og skæve ting i! Børnene knuselsker simpelthen lille Anton”.

 

/