Pressefoto

Musik, sang, dans, stomp, ansigtsmaling, skattejagt, medicinmand, Security Laila og udstilling af afrikansk kunst gør årets fødselsdag i butikscenteret i Sct. Jørgens Park ekstra festlig i år, hvor fødselsdagen varer lige fra den 27. august til og med den 4. september.

Både fredag den 27. og lørdag den 28. august vil butikscenteret i Sct. Jørgens Park på det nærmeste være omdannet til et stykke Afrika. I hvert fald, når man går efter de inciterende trommelyde og andre mærkværdige instrumenters lokkende rytmer. Og finder du frem til dem, der bare kan det med at få musik ud af græskarskaller, bildæk og andre mærkværdige ting, så vil du også blive indfanget af den afrikanske danserindes vrikkende bagdel, der på magisk vis har et intenst samspil med hele hendes krop, som bliver et med de afrikanske rytmer. Og det i en sådan grad, at vi tør vædde på, at publikum også får lyst til at danse.

Fredagens program fra kl. 15 – 17. Lørdag fra kl.10 – 14.

Security Laila passer på medicinmanden

Har du noget, du har lyst til at snakke med den afrikanske medicinmand om? Så kom og mød ham, når han går gennem centeret og giver gode råd på hula-bula-sprog. Og her vil vi lige oplyse, at han om lørdagen får følgeskab af Security Laila fra Dansk Rakkerpak, som både har lovet at sørge for, at det ikke går for vildt til, og samtidig oversætte hans mærkværdige ord til noget, alle kan forstå!

Vild ansigtsmaling og underholdning for børn

Vi lover/håber, at der også bliver en masses vilde ”dyr” i centergangen. For om lørdagen kommer der en af Danmarks dygtigste ansigtsmalere på besøg sammen med sin assistent. Og de glæder sig vildt meget til at trylle alle de børn – der ønsker det – om til vilde afrikanske dyr. Kl. 10 – 12. Der vil desuden blive speciel underholdning for børnene om lørdagen med trommespil, sang og dans fra kl. 11 – 12.

Afrikansk kunst

I butik 36 bliver der en spændende udstilling af billeder, malerier og andre kunstværker fra Afrika. Og hvis der bliver interesse for det, vil ”medicinmanden” lægge vejen forbi og fortælle om både kunstværkerne og om Afrika. I Centergangen vil der hist og her være udstillet afrikanske ting og sager. Udstillingen vil være i butikscenteret helt frem til lørdag den 4. september.

Gratis skattejagt for børn og voksne

Der udleveres gratis skattekort hos Parkens Optik fra den 27. august. Og så kan alle gå på jagt efter de dyr, der er udstillet i hvert enkelt butiksvindue. Da præmierne bl.a. består af en masse gavekort til butikkerne, en ”kostbar” stegepande, bland-selv-slik og Summerbird chokolade er skattejagten for både børn og voksne. Skattejagten varer lige fra den 27. august til og med den 4. september. Se præmierne på Facebook og på www.sjp.dk

Autentiske afrikanske – lokale kræfter

Centerforeningen er meget glade for at have fået et samarbejde op at stå med Aligo Francis og Benedict Rwotto, som både er dem, der er med i planlægningen af aktiviteterne og samtidig også med til at optræde. Aligo og Benedict er henholdsvis formand og næstformand i foreningen Naest Ved Afrika. Aligo er desuden byrådsmedlem.

Se hele programmet på www.sjp.dk