Næstved Kommune bobler af musik. En række musikaktører har slået sig sammen, og under sloganet ”Mærk Musikken” har de opsamlet et stort og imponerende katalog af musikalske oplevelser i Næstved Kommune i uge 44.

Repræsentanter for Glumsø, Tybjerghus, Herluflille Møllelaug, Kulturladen i Fuglebjerg, kirkerne i Næstved Kommune, Næstved Musikskole, Næstved Musikaftenskole, Grønnegades Kaserne Kulturcenter og Næstved Biblioteker er gået sammen om at sætte spot på hvor utroligt mange musikalske oplevelser man kan få sig i Næstved Kommune.

Deres opfordring om at give sig til kende hvis man arrangerer musik, og påtænker at placere det i uge 44, gav pote. -Vi er meget glade for at andre der skaber oplevelser med musik, også gerne ville være med til i samlet flok at rette spotlyset på hvor meget der foregår i Næstved Kommune, fortæller de samlede musikarrangørers koordinator Helle Møller, der til dagligt arbejder som sang- og korunderviser på Næstved Musikskole.

Programmet indeholder oplevelser fra mandag den 31. oktober til lørdag den 5. november, og det er ikke så lidt der sker. Hvad enten man er til fællessang eller jazz-, pop- og rockkoncerter, smukke klassiske toner, åbne øvelokaler, eventyrlige trommerytmer fra Togo eller korkoncerter er der nok at tage sig til i denne uge.

Næstved Bibliotek lader om mandagen musikken og litteraturen smelte sammen og inviterer til en litterær koncert med Kristina Holgersen, som musikalsk har fortolket tekster af forfatterne Helle Helle og Leonora Kristina Skov.

Dagen efter, tirsdag den 1. november, er der endnu flere muligheder for at opleve musikken, når man for eksempel kan komme med i ”øveren” hos de Dysted Spillefolk i Folkemusikhuset i Fensmark, eller til koncert i Skt. Jørgens Kirke med Motetkoret og Martin Valsted som solister. Musikskolen fylder musikbussen med elever fra deres børne- og ungdomskor og besøger Brugsen i Glumsø og Næstved Bibliotek.

Onsdag den 2. november venter endnu en dag med gang i den. Her spiller M.C. Hansen og Jacob Chano på Fladsåskolens afdeling i Korskilde, samtidig med Fuglebjergkoret og Fuglebjerg Kirkes vokalgruppe optræder i Fuglebjerg, og det samtidig med at den togolesiske masterdrummer Sylvester Agbedoglo spiller trommer som både koncert og workshop til Eventyrlige aftener i JB10 i Næstved. Samme aften spiller en nordjysk duo med trubadur Søren Krogh og guitarist Janus Bechmann i Tybjerghus i Tybjerglille Bakker.

Hele ugen møder man Næstved Musikskole, med alt fra cafékoncerter, kor, lanterneoptog i Næstved bymidte. Mandag til lørdag huserer Næstved Musikskole med en række arrangementer i arkaden hos Sydbank på Axeltorv, og torsdag byder de indenfor til først en stemningsfuld korkoncert med korene Voca Voca, Holmegaardkoret og Lungekoret. Senere på dagen er det koret First Choice som åbner arkaden op og byder på efterårskoncert. I Fuglebjerg dirrer musikken med både morgensang i kirken, fællessang i Kulturladen og slutteligt med jazzkoncert med Jazztour om aftenen.

Fredag byder på oplevelser lige fra Durufles Requiem i Sct. Mortens Kirk til fællessang på biblioteket, rock på Kongebryg, firserfest hos Vershuset i Musikstalden og live podcast og koncert om George Michael i Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Programmet som gruppen af musikarrangører har samlet slutter lørdag. Denne dag står ikke tilbage fra det øvrige program, og starter med fællessang med Næstved Musikskole i Sydbanks arkade, koncert med Snak på biblioteket. Aftenen byder både på Helmig Jam hos Kongebryg, og på Grønnegades Kaserne Kulturcenter har Grønnegades Kaserne Kulturcenter og Vershuset koncerter med henholdsvis Stine Klingsten og Walter Trout i Ny Ridehus og Musikstalden.

Har du lyst til at kaste dig ud i og mærke musikken? Så find flere oplysninger hos arrangøren, og husk at indløse billet, hvis det er påkrævet.

Pressefoto