Inspirerede unge bliver motiverede voksne – de tager ansvar for fremtiden. Derfor samarbejder Herlufsholm Skole med Næstved Kommune, Frivilligcenter Næstved og fem frivillige organisationer, når eleverne i 1.g har Frivillighedsuge den 14.-16. marts 2022.

Park og Vej, Center for Sundhed og Ældre, Røde Kors-butikken eller en af de mange andre organisationer. Der er nok af muligheder, når cirka 125 gymnasieelever fra Herlufsholm Skole skal ud som frivillige den 14.-16. marts i Næstved by.

Halvdelen af Herlufsholms 600 elever kommer fra lokalområdet, og også af den grund prioriterer skolen, at eleverne udfører frivilligt arbejde her i Næstved for at bakke op om en frivillighedskultur i byen.

Målsætningen er, at 20 procent af eleverne skal fortsætte som frivillige, når Frivillighedsugen er slut. Forhåbentlig kan det føre til, at eleverne vender tilbage til lokalområdet efter endt uddannelse. Rektor på Herlufsholm Skole, Mikkel Kjellberg, glæder sig til at sende eleverne ud i lokalområdet og sætter pris på samarbejdet med Næstved Kommune, Frivilligcenter Næstved og de andre organisationer:

– Det har siden 2020 været et mål for Herlufsholm, at alle elever deltager i frivilligt arbejde, og derfor bliver det spændende, når eleverne nu skal ud i lokalområdet og gøre en forskel. Målet er, ud over den sociale dannelse, at eleverne skal opleve glæden ved at gøre noget godt for andre. Jeg håber, at vi med det brede samarbejde med blandt andre Næstved Kommune kan udfordre eleverne, så alle finder deres plads og kan fortsætte som frivillige, når Frivillighedsugen er slut.

Tæt samarbejde

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen ser med positive briller på initiativet:

– Jeg glæder mig virkelig over, at Herlufsholm Skole ønsker at engagere sig i vores lokalsamfund og på den måde blive en endnu større del af Næstved og en endnu tættere samarbejdspartner. Det vil varme mit hjerte, hvis nogle af de her unge mennesker fortsætter som frivillige i Næstved – det er både godt for Næstved og for de unge.

1.g-eleverne fra Herlufsholm Skole sendes snart ud som frivillige i Næstved. Pressefoto