Tirsdag den 17. maj kl. 14.00 til ca. kl. 15.30 er der introduktion og foredrag på Næstved Bibliotek, lille scene om Elderlearn, som matcher ældre og sprogstuderende udlændige. Arrangementet er særligt for seniorer, som kunne have lyst til at høre mere om projektet.

Initiativet Elderlearn gik i luften i 2018. Det har på blot fire år hjulpet tusindvis af frivillige med at skabe værdi for hinanden i mere end 70 kommuner landet over. Elderlearn er nu kommet til Næstved, og samarbejder her med kommunen om at forbinde seniorer med udlændinge, som gerne vil blive bedre til at tale dansk og blive klogere på dansk kultur.

Få besøg af en del af verden i din stue – Elderlearn er et univers, hvor I mødes en-til-en. Det er ret simpelt: én stue og to personer. Mere skal der ikke til, når du som senior mødes med en udlænding for at tale dansk sammen en times tid om ugen. Som senior får du en del af verden på besøg i din stue, mens kaffen brygger og skuldrene sænker sig, deler I verdenssituationen. Måske snakker I om traditioner, diskuterer spændende samfundsemner, deler drømme eller øver højtlæsning fra lokalavisen. Det kan også være, at I går en tur, bager en kage eller spiller et spil. I gør lige præcis det, I har lyst til. Vi mødes altid i det danske sprog, fortæller Katrine Schmidt-Persson fra Elderlearn.

Seniorer søges
Kom og hør, hvordan idéen til Elderlearn opstod, om Næstved Kommunes samarbejde med Elderlearn, og hvorfor vi har brug for lige netop seniorers hjælp i Næstved!

Program for dagen:

Kl. 14.00-14.15: Velkomst og kort introduktion til dagens program og samarbejde mellem Næstved Kommune og Elderlearn v. Næstved Bibliotek/Center for Ældre

Kl. 14.15-14.45: Foredrag om Elderlearn v. Katrine Schmidt-Persson

Kl. 14.45-15.00: Sprogquiz med præmie på højkant

Kl. 15.00-15.30: Spørgsmål og mulighed for tilmelding til Elderlearn

Arrangementet er gratis, men der er tilmelding på: www.naesbib.dk

Læs mere om Elderlearn på: www.elderlearn.dk

Ahmed og Esther, som mødes gennem Elderlearn. Fotocredit: Thomas Brolyng Steen