Den aktuelle udstilling

Når noget stikker er åben til og med 23.oktober Vibeke Mencke Nielsen, Anne Marie Ploug og Carina Zunino bringes sammen i en særlig dialog udstilling. Kunstnernes værker har en bred vifte af udtryk og stemninger med afsæt i naturen. Udstillingen udfolder et visuelt varierende forløb igennem alle udstillingsrum. Den sidste offentlige omvisning er søndag 16.oktober, kl. 14.00-15.00 med omviser Stine Lundberg Hansen.

Omvisningen er gratis, når entréen er betalt. 

Tak for Venligheden, søndag 23.oktober, kl.12.00-17.00

Tak for Venligheden afholdes omkring Marie Toft og N.F.S Grundtvigs bryllupsdag, som er den 24. oktober – i år er det søndag den 23.oktober. Programmet består i år af den årlige Græskardag med plantefarvningsworkshop, der løber af stablen i Haven. Performativ samtale i Marie Thams’ kunstprojekt ‘person i bevægelse’, musik ved violinist Bjarke Falgren og pianist Asger Brink med fællessang og Kultur & Idrætsudvalget, der uddeler Trelleborg Fondens Kulturpris og Talentprisen.

Arrangementet er gratis og foregår i Herskabsstalden. 

Græskardag og Plantefarveworkshop, søndag 23.oktober, kl.12.00-15.00

Nyd naturen i de smukke efterårsfarver, skær græskar og farv med plantefarver i efterårsferien i Haven. Alle kan være med. Man kan plukke sit eget græskar fra Haven og skære det til en lygte. Vores Haveansvarlig Sara Gade er med på sidelinjen og guider. Samme tid afholdes en plantefarveworkshop med billedkunstner og naturfarver Therese Bülow. Workshoppen finder sted som en del af Rønnebæksholms årlige kulturbegivenhed Tak for Venligheden.

Person i bevægelse – performativ samtale 23.oktober kl.14.00-15.30

På Rønnebæksholm kan kunstfilmen ’person’ af Marie Thams, opleves på 1. sal i Herskabsstalden fra den 13.-23.oktober. Søndag 23. oktober kl. 14.00-15.30 inviteres til performativ samtale som en del af programmet for Tak for Venligheden. På dagen vil dramatiker og forfatter Elias Sadaq, podcasterne Ingrid Baraka og Naima Yasin, forfatter og forlægger Shëkufe Tadayoni Heiberg, billedkunstner Marie Thams og kurator Rebekka Elisabeth Anker-Møller udfolder essentielle spørgsmål om inklusion, magtstrukturer og retten til at definere eget liv og værd. Samtalen modereres af Mary Consolata Namagambe.

Børneværkstedet i Efterårsferien fra 20-23.oktober

Kom og besøg Børneværkstedet i Kunsthallen i efterårsferien, hvor nye kreative aktiviteter finder sted fra den 20-23.oktober. Aktiviteterne tager udgangspunkt i naturen og naturen som tema fra den aktuelle udstilling ’Når Noget Stikker’. Bliv inspireret af planter, blomster og farver man kan finde ude og inde på Rønnebæksholm og lav plantecollage af pap, papir, tul, blade, kastanjer og blomster.

Udstillingsåbning den 5.november med Melanie Kitti ’Kippar efter vinden. (ledsen och klumpig)’ af billedkunstner og poet Melanie Kitti afslutter årsprogammet 2022 på Rønnebæksholm og bliver en introduktion af den nyetablerede svenske kunstner, Melanie Kittis praksis til et bredt dansk publikum. Sæt kryds i kalenderen til åbningen lørdag den 5.november kl.12.00-17.00.

Foto: ABW