Artiklen er sponseret

Går du med en lille forfatter gemt i maven? Måske du de seneste mange år har brugt tid på at skrive på forskellige projekter. Nogle vælger at prøve at sende romaner ind til forlag med håb om at blive udgivet – andre vælger at gå den selvstændige vej og selv udgive. Hvis du har en bog, du godt kunne tænke dig at få trykt, kan du læse meget mere om mulighederne her.

Når du selv trykker, er det også dig, der står med udgifterne. Du skal altså til at arbejde med promovering af dit materiale, så det når ud til de rette. Det kan omvendt også sagtens tænkes, at du slet ikke har salg for øje. Hvis du har noget, du godt selv kunne tænke dig at se på tryk, er det måske også muligt for dig bare at få lavet ganske få eksemplarer på tryk.

Hvad kan trykkes?

Der findes som sådan ingen regler for, hvad der kan blive trykt. Et hvilket som helst dokument kan trykkes som en bog i enten paperback- eller hardbackformat, alt efter hvad du foretrækker. Det kan også være, der er tale om et projekt, der slet ikke skal blive til en bog.

Hvis du har virksomhed, hvor I gerne vil promovere jeres varer, er der måske et ønske fra jeres side om, at der skal trykkes brochurer eller et katalog. Det er vigtigt, at opsætningen er professionel. Et katalog er tit det, der giver kunden sit førstehåndsindtryk, og det er vigtigt, at det er godt.

Hvis I har svært ved at gennemskue selve opsætningen, er det også noget, I kan få hjælp til hos trykkeriet. Der er nogle regler, der skal opfyldes, for at trykningen kommer til at forløbe så gnidningsfrit som muligt. Det gælder blandt andet i forhold til format og margener.

Der findes som sådan ingen regler for, hvad der kan blive trykt. Et hvilket som helst dokument kan trykkes som en bog i enten paperback- eller hardbackformat. PR-foto

Sider2022