I juli måned udstiller den lokale billedkunstner Gudrun Cordt på ydersiden af X-rummet på Næstved Bibliotek.

Drengen med køleskabet er en billedfrise, som består af fire store billedværker. I al sin enkelhed fortæller den om det overforbrug af jordens ressourcer, som vi alle deltager i. Det er en historie, som er fortalt i børnehøjde. – Den henvender sig til alle forbrugere og systemer i Danmark. Et skrækscenarie, om man vil, over tid, fortæller billedkunstneren Gudrun Cordt og tilføjer, at hendes egen undren, angst og forargelse ligger til grund for udarbejdelse af disse værker.

Inspiration fra Amazonas regnskove
– Som ung lærte jeg om rydningen af Amazonas regnskove, ligeledes hørte jeg, at effekten af regnskovens forsvinden var målbar klimatisk set. Og det satte mine tanker i gang. Mit udgangspunkt til de fire værker er som nævnt overforbruget og udhulingen af jordens ressourcer, udtaler Gudrun Cordt.

Gudrun Cordt fra Glumsø, som er autodidakt billedkunstner, har tegnet og malet lige fra den tidlige barndom. Hun har altid levet et kreativt liv med kunst og kultur i centrum. Og gennem årene har hun deltaget i en lang række maleriudstillinger.

– Det er med den største glæde, at jeg hænger Drengen med køleskabet op på ydersiden af X-rummet på Næstved Bibliotek. Billedfrisen skal ses som et oplæg, en bevidstgørelse af et altomfattende problem, som vi alle må deltage i at få løst, slutter Gudrun Cordt.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.

Gudrun Cordts billedfrise, Drengen med køleskabet. Pressefoto.