Lørdag den 5. november kl. 10.00–12.00 kan børn i alderen cirka 8-13 år besøge et ægte gyser-laboratorium på Næstved Bibliotek. Det bliver bestyret af selveste Doktor Gys og omfatter blandt meget andet kranier, afhuggede hænder og skræmmende sminke-effekter.

Se, hør og prøv på tæt hold, hvordan de blodige special effects, som man ser på film, bliver lavet. Oplev hvordan det føles at få lavet et drabeligt skudhul i panden eller et blodigt kraniebrud, der ser så realistisk ud, at du selv kommer i tvivl, om du har været ude for en voldsom ulykke!

Special effects fra film og teater

Janus Vinther, også kendt som Doktor Gys, ankommer på biblioteket og indretter et mindre gyser-laboratorium med rekvisitter som kranier, uhyggelige bøger, stearinlys, afhuggede hænder og filmblod. Mange af rekvisitterne er special-konstrueret og har været anvendt på film, i teater, ved katastrofeøvelser eller på udstillinger.

Gæsterne opfordres til at finde på en røverhistorie, som knytter sig til den særlige effekt eller maskering, de har fået lavet. Sminke-effekterne ser skræmmende ægte ud, men det hele kan heldigvis nemt vaskes af igen. Husk at lave en uhyggelig og fantastisk grimasse, når du tager selfies med mobilen for at forevige øjeblikket.

Dr. Gys anbefaler, at deltagerne skal have tøj på, der kan tåle film-blod og latex.
Arrangementet, som er en del af bibliotekets store monster-tema, finder sted lørdag den 5. november kl. 10.00-12.00 på Næstved Bibliotek. Billetten koster 20 kr. og kan bestilles på www.naesbib.dk

Det er ikke for sarte sjæle, når Doktor Gys går i laboratoriet! Credit: Tanja Kofoed, bifald booking & management