Fra mandag den 10. januar til fredag den 25. februar udstiller den lokale kunstner Adam Dyngvold sine digitale karikaturer på Glumsø Bibliotek.

Adam Dyngvold startede sin kunstneriske karriere for 10 år siden. En gammel efterskolekammerat kontaktede ham, efter at han havde set en af Adam Dyngvolds ”speed drawings” på YouTube. Han mente, at han kunne hjælpe ham til at blive en dygtig tatovør.

– Timingen var helt perfekt, da der var nedskæringer på mit daværende arbejde. Jeg sagde derfor ja tak, fortæller Adam Dyngvold, som kom til at tilbringe de næste otte år i branchen. Da han stoppede som tatovør, vidste han ikke, hvad han ville videre med, kun, at det skulle være noget kreativt.

I sin fritid begyndte han at studere anatomi og karikatur. Og de karikaturer, han malede, lagde han op på en Instagram profil under navnet @avolarts.

Eksplosion på Instagram
– Efter, at jeg havde øvet mig lidt, malede jeg den canadiske YouTuber Ricky Berwick. Han så det på min Instagram og kontaktede mig, fordi han gerne ville have det op at hænge på sin væg. Jeg blev meget begejstret og sendte straks billedet afsted mod Canada. Han kvitterede med at lave en ”unboxing video”. Det resulterede i, at min indbakke på Instagram var ved at eksplodere med henvendelser fra folk, der selv ville have lavet en karikatur, siger Adam Dyngvold, som nu er ved at sætte en webshop op med de digitale karikaturer.

Se mere på Instagram: @avolarts

Udstillingen på Glumsø Bibliotek kan ses i bibliotekets åbningstid.

Foto: Digital karikatur. Ophavsret Adam Dyngvold. Avolarts.