Lørdag den 3. september 2022 afholdes der byttemarked i Salen på Næstved Bibliotek – og igen lørdag den 19. november 2022, begge dage er det fra kl. 10.00-13.00. Så sæt allerede nu krydser i kalenderen, find dine gode brugbare ting frem og kom og byt til nyt.

Sommerferien er ovre, og det er blevet tid til, at efterårets byttemarkeder i Næstved starter op igen. Dine medbragte ting er din ”adgangsbillet” for at deltage. Husk, at kvaliteten på tøj og ting, som du medbringer, skal være i god brugbar stand, så andre kan få glæde af det. Derfor tages der ikke imod tøj med pletter/huller, køkkenting, der mangler en dims og udtrådte sko mv. De ting hører til på genbrugspladsen.

Cecilie, som står bag Facebook-gruppen “Byttemarked – Sydsjælland og øerne” og er arrangør af byttemarkederne på Næstveds biblioteker, anbefaler at man mærker efter og tænker: ”Tager jeg det, fordi det er gratis, eller fordi det er noget, jeg/min egen husstand rent faktisk kan bruge og vil få glæde af”.

Når du ankommer, vil du blive budt velkommen af en frivillig i døren. Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så spørg endelig en af de søde frivillige, som altid står klar til at hjælpe og besvare evt. spørgsmål.

Giv, hvad du har – tag, hvad du kan bruge

Du skal selv fordele dine medbragte ting i de rette kategorier. Derefter kan du gå på opdagelse på byttemarkedet, og gratis tage de ting med hjem, som andre byttere har medbragt. Du kan medbringe ALT. Og så længe det er brugbart for andre, er det kun fantasien, der sætter grænser. Medbring eksempelvis Halloweenpynt (nu, vi nærmer os Halloween), tøj, dit barn er vokset ud af, men som stadig er i god stand eller pyntegenstande, der bare står og samler støv, og som kan komme til sin ret og bringe glæde i en anden bytters hjem.

Derudover vil følgende kategorier være at finde på byttemarkedet:

Babyudstyr, børnetøj, dametøj, herretøj, legetøj, spil, ting til dyr, sko, nips, køkkenting, boligting, småt tidssvarende elektronik, smykker, tasker, makeup/cremer, der er i orden, potteplanter og lækker frugt fra haven mm. kan også medbringes. Den eneste begrænsning er, at det skal være ting, du kan bære hjem i poser, fx en stor pose med lynlås/blå Ikea pose. Byttemarkedet modtager desværre ikke store møbler og gamle TV, som derfor skal afleveres på genbrugspladsen.

– Flere spørger ”hvor meget må man tage?” Det er altid et skøn fra arrangørens side. Man må som udgangspunkt tage til egen husstand og evt. til et par gaver. Og har man fyldt en stor Ikea pose, eller tilsvarende, så har man sikkert fundet nok gode ting, for denne gang. Husk, at tingene fra byttemarked ikke er til videresalg og at hamstring ikke accepteres, siger Cecilie.

Ekstra hænder er velkomne

Byttemarkedet er drevet af frivillige i samarbejde med Næstved Bibliotek. Der kan altid bruges ekstra hænder til at byde velkommen, holde orden og rydde op på selve dagen.

Læs mere og hold dig opdateret om kommende byttemarkeder i Næstved, på Sydsjælland og øerne, ved at melde dig ind i Facebookgruppen: Byttemarked Sydsjælland og øerne og på byttemarked.nu

Byttemarkedet i Næstved afholdes lørdag den 3. september fra kl. 10.00-13.00 i Salen på Næstved Bibliotek (er på 1. sal, men der er elevator). Og det, der bliver i overskud, bliver afhentet af en af Næstveds lokale genbrugsbutikker.

OBS! Hvis der udskrives folketingsvalg, som gør, at Salen på Næstved Bibliotek skal bruges til brevstemning, flyttes byttemarkedet den 3. september 2022 til Salen på Fensmark Bibliotek, Kildegårdsvej 56, 4684 Holmegaard.

Foto: Lisbeth Nielsen