Det er bygningsmaler Jasmin Vejnø Halling, der løb af med sejren til DM i Skills. DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, her motog Jasmin guld for sit enestående håndværk.

“Det var stort at vinde guld. Jeg har lige været til svendeprøve og få sølvmedajler, så det toppede lige med DM i Skills. Det var en hård opgave, og vi stod meget lige, men den del jeg var allermest stolt af var opgaven i fri hånd, det var også den jeg vandt på. Jeg var så træt, da jeg var færdig, så tog hjem og sov. Nu glæder jeg mig til, at jeg skal med til Verdensmesterskaberne i Shanghai i september,” siger Jasmin Vejnø Halling.

290 af Danmarks største talenter i 49 forskellige fag har dystet om at vinde DM i Skills 2022, der blev afholdt i Høng i Kalundborg Kommune, hvor der kom intet mindre end 67.000 besøgende både venner, familie og gæster. Til overrækkelsen blev danmarksmesterne lykønsket af tidligere statsminster Poul Nyrup Rasmussen, der også er formand for Euroskills 2025.

Jasmin Vejnø Halling er til dagligt i lære hos Poul Pedersen & Søn Malerfirma. Hun brænder for sit fag fordi:

“Jeg elsker at bruge kroppen i mit arbejde. Så er jeg vild med at se glæden i øjnene på mine kunder. Det at få malet et hjem, kan være ligesom at gå til frisør, hvor kunderne glædes over fornyelse. Det at være bygningsmaler er meget mere end at male. Det er at spartle, slibe, afrense, opsætte tapet og lære en masse teknikker. Jeg elsker det hele i en samlet enhed.”

Foto: Kirstine Fryd
Her ses opgaven i fri hånd Jasmin vandt DM i Skills på.