Mandag den 27. februar fra kl. 17.00-ca. 20.45 inviterer Nordisk Film Biografer Næstved og Næstved Bibliotek til en spændende kulturel aften i biografen på Fabriksvej 1 i Næstved. Man starter med at høre om bogen ”Meter i sekundet” skrevet af Stine Pilgaard over en kop kaffe/te, før man ser filmen af samme navn. Bagefter spiser man en let anretning i biografens lounge, mens man taler om filmen.

Komedien ‘Meter i sekundet’ er filmatiseringen af Stine Pilgaards bestseller af samme navn. Foto: Nordisk Film Distribution.

Foto: Nordisk Film Distribution.

”Brød, Bog og Bio”, som startede i foråret 2019 i Næstved, er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Nordisk Film Biograf. Denne gang skal vi sefilmen ”Meter i sekundet”. I rollen som Marie ser vi Sofie Torp, der er kendt fra ”Ser du månen, Daniel” , ”Marco effekten” og senest ”Lykkelige omstændigheder”. I øvrige roller ses bl.a. Thomas Hwan, Bodil Jørgensen, Bjarne Henriksen, Christian Tafdrup og Anders Agger.

En humoristisk kærlighedsfortælling

Bogen ”Meter i sekundet” (2020) er skrevet af Stine Pilgaard. Den kvindelige jeg-fortæller er flyttet til Velling i Vestjylland som påhæng til sin kæreste, der arbejder på den lokale højskole. Og spørgsmålene melder sig. Hvordan taler man med sin købmand? Kan man stoppe verdens dårskab gennem en brevkasse? Hvad tænker vestjyderne på i pauserne mellem deres sætninger? Hvordan slår man en barnevogn sammen? Hvorfor er højskoleeleverne så glade, og hvad er det, de så vil i Velling? Det er en humoristisk kærlighedsfortælling om de bånd, man kan knytte til kærester, børn, venner, kørelærere, dagplejemødre og dokumentarister.

Om de små og store kulturforskelle

Filmen ”Meter i sekundet”er filmatiseringen af Stine Pilgaards bestseller, der handler om de små og store kulturforskellige, der findes i det ellers lille Danmark. Vi følger Marie, der lidt modvilligt må flytte, da hendes livs kærlighed får en stilling på Velling Højskole. Mødet med den vestjyske by er et kulturchok for Marie, men da hun begynder at lytte mere, end hun taler, lærer hun, at Velling måske netop er stedet for hende. Filmen er instrueret af Hella Joof, der tidligere har stået bag film som ”En kort en lang” og ”Happy ending”.

Biblioteket bestiller bogen hjem i god tid. Den kan afhentes og lånes på Næstved Bibliotek ved voksen-punktet fra mandag den 6. februar.

Aftenens program i biografen:

Fra kl. 17.00-17.15 – velkomst i loungen – oplæg om bogen bag filmen over en kop kaffe/ te og en småkage.

Fra kl. 17.30-ca. 19.30 – vi ser filmen ”Meter i sekundet”

Fra kl. 19.40-ca. 20.45 – vi spiser i loungen, mens vi taler om filmen og bogen.

Menu: En let anretning

Drikkevarer: der er kildevand på bordene. Ekstra drikkevarer kan købes.

Samlet pris for kaffe, spisning og biograf: 225 kr. Prisen er baseret på tilmelding før arrangementet. Billetter købt over nettet kan vises via tilsendt mail eller billet i NFB’s app.

Billetter købes på: Sædevælger | Nordisk Film Biografer (nfbio.dk)