Mandag den 9. maj fra kl. 17.00-ca. 20.30 inviterer Nordisk Film Biografer Næstved og Næstved Bibliotek til endnu en spændende kulturel aften i biografen på Fabriksvej 1 i Næstved. Vi starter med at høre om bogen “Helligdag” skrevet af Graham Swift over en kop kaffe/te, før vi ser filmen “Mothering Sunday”. Bagefter spiser vi en let anretning i biografens lounge, mens vi taler om filmen.

”Brød, Bog og Bio”, som startede i foråret 2019 i Næstved, er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Nordisk Film Biograf. Denne gang skal vi se filmen “Mothering Sunday” med Odessa Young, Josh O’Connor, Olivia Colman og Colin Firth i hovedrollerne.

Stævnemøde mellem herskab og tjenestefolk
Bogen “Helligdag” (2017) er skrevet af Graham Swift. – Der var engang …. Fortællingen begynder som om et rigtigt eventyr med udgangspunkt i hændelserne denne ene dag. Det udvider sig til også at være en fortælling om et langt kvindeliv og en refleksion over erindringens væsen. Samtidig giver romanen et fornemt tidsbillede af England efter 1. verdenskrig, forholdet mellem herskab og tjenestefolk, sorg over døde sønner og nye teknologiske vidundere som bilen. Kort sagt, bogen begynder med et stævnemøde, men udvider sig og rummer flere årtier.

Et liv forandres
Filmen “Mothering Sunday” er en britisk romantisk dramafilm fra 2021. En forårsdag i 1924 har tjenestepigen Jane Fairchild en fridag samme dag som hendes arbejdsgiver familien Niven. De er til forlovelsesfrokost hos naboens søn, Paul, og hans udkårne Emma. I syv år har Jane og Paul haft en hemmelig affære. Ligesom ”The Nivens” tilhører Paul det britiske aristokrati. Jane er forældreløs. Det er første gang, at Paul og Jane kan mødes i hans soveværelse. Det er deres sidste dag, som elskende par, men også den dag, hvor Janes liv forandres efter nogle timers skjult lidenskab. Det unge par spilles af Odessa Young og Josh O’Connor og parret Nivens spilles af Olivia Colman og Colin Firth. Filmen er instrueret af Eva Husson efter et manuskript af Alice Birch.

Biblioteket bestiller bogen hjem i god tid. Den kan afhentes og lånes på Næstved Bibliotek i Info-skranken fra mandag den 11. april.

Aftenens program i biografen:

Fra kl. 17.00-17.15 – velkomst i loungen – oplæg om bogen bag filmen over en kop kaffe/ te og en småkage.

Fra kl. 17.30-ca. 19.20 – vi ser filmen ”Mothering Sunday”

Fra kl. 19.30-ca. 20.30 – vi spiser i loungen, mens vi taler om filmen og bogen.

Menu: En let anretning

Drikkevarer: der er kildevand på bordene. Ekstra drikkevarer kan købes.

Samlet pris for kaffe, spisning og biograf: 200 kr. Prisen er baseret på tilmelding før arrangementet. Billetter købt over nettet kan vises via tilsendt mail eller billet i NFB’s app.

Billetter købes på: https://www.nfbio.dk/order/b201444111-16466395921f39de8728f/seats

 

“Mothering Sunday” er et romantisk drama. Foto: Scanbox