Næstveds børn skal ikke gå glip af endnu en Børnekulturfestival. Derfor er der taget nye planlægningsmetoder i brug, som sikrer gennemførelsen af Næstved Børnekulturfestival, der afholdes fra d. 17 til d. 21. maj. De mere end 3000 pladser fordelt på over 160 enkeltstående arrangementer, når ud til børn i dagtilbud og skole i hele Næstved Kommune. Blandt andet kan børnene se frem til at danse sig igennem en rumrejse og sprøjte farvestrålende kunstværker på legepladsen.

Under normale forhold afvikles store dele af den årlige Børnekulturfestival på Grønnegades Kaserne Kulturcenter med den spektakulære åbning med Næssi og Ulla Abdullas Cocobongoband som startskud. Men der bliver stille på Grønnegade i går. Til gengæld kommer det til at summe af liv, glæde og magi når Børnekulturfestivalens kunstnere og undervisere kommer på besøg hos de 0-12-årige i deres egen vuggestue, børnehave, klasse eller SFO.

”Hvert enkelt arrangement i Børnekulturfestivalen er tilrettelagt, så det passer til de Corona-bobler, børnene er i til dagligt” fortæller børnekulturkonsulent Katrine Gjesing. ”Der er derfor ingen børnegrupper, der bliver blandet på tværs og derudover afholdes en række af aktiviteterne udendørs. Bl.a. kan børnehavebørn glæde sig til workshoppen Sprøjt – kunst på legepladsen med billedkunstner Britta Johanson,” fortsætter Katrine Gjesing, som ser frem til at Børnekulturfestivalen rykker ud med det vanlige brede program, hvor mange forskellige kunstarter er repræsenteret.

Dans, fortælling og sanser

Under dette års Børnekulturfestival er der et øget fokus på dans som udtryksform. Dansehallerne, nationalt ressourcecenter for dans og koreografi, medvirker med tre forskellige danseforestillinger for børn i dagtilbud. Her inviteres børnene blandt andet med på en sansende rumrejse, hvor de skal være aktive undervejs. SFO-børn kommer også i berøring med dansens mange muligheder for kreativitet og fællesskab, når Lars Bjørn, professionel danser, kommer på besøg.

Virtuel udstilling: Tegn en kage til Næssi

Når Børnekulturfestivalen starter d. 17. maj, offentliggøres også ”Historien om Næssis kage” på Næssis app. Som en del af Børnekulturfestivalen inviteres alle børn i hele Næstved Kommune til at tegne en kage til Næssi. De festlige kagetegninger kommes i Næssis postkasse ved Sjølundstårnet eller sendes til Børnekulturhuset, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved. Frist for aflevering eller indsendelse er tirsdag d. 25. maj. Herefter udstilles alle de tegnede Næssi-kager på Næssis Facebook.

Næstved Børnekulturfestival afholdes fra d. 17. til d. 21. maj for børn i dagtilbud og skole mellem 0-12 år. Det er 19. gang Børnekulturfestivalen afholdes. Se hele programmet på www.naessi.dk. Tilmeldingen er afsluttet.

Pressefoto