Onsdag den 23. februar kl. 19.00-20.30 kommer Anette Øster på Næstved Bibliotek, Store Scene, hvor hun præsenterer årets bedste børne- og ungdomsbøger 2021.

Et nyt år er begyndt og dermed et nyt kapitel med et utal af nye fortællinger, der bare venter på at blive fortalt! Det betyder, at det traditionen tro, er tid til at se tilbage og tage et kig på alle de børne- og ungdomsudgivelser, som 2021 bød på.

Inspiration til børns og unges læsning

Til at guide os igennem det spændende landskab af børne- og ungdomslitteratur får vi besøg af forfatter og ph.d. i børnelitteratur, Anette Øster. Hun vil fortælle om de allerbedste bogtitler indenfor fantasy, gys, humor, graphic novels og meget mere, som det forgangne år havde at byde på. Efter et live oplæg på ca. 45 minutter, er der mulighed for at stille spørgsmål til Anette om hendes valg af udgivelser, litteraturtendenser, øvrige anbefalinger og lignende.

I dag er der rigtig meget fokus på børns læsning. Og med rette. Flere læseundersøgelser viser, at rigtig mange børn dropper bøgerne til fordel for den digitale verden. Børnene har brug for at have voksne omkring sig, som kan åbne det litterære landskab for dem og inspirere til spændende læseoplevelser. Samtlige undersøgelser påviser sammenhængen mellem læselyst og øget trivsel blandt børn.

Gode læseoplevelser med børn, børnebørn eller elever

Er du på udkig efter en god læseoplevelse sammen med dine børn, børnebørn eller elever? Trænger du til at blive opdateret på børne- og ungdomslitteraturen? Så er Anette Øster en yderst erfaren formidler af børnelitteratur. Hun har en ph.d. inden for emnet og har skrevet flere artikler om børnelitteratur samt børn og unges læsevaner. Hun har gennem mange år arbejdet med børne- og ungdomslitteratur, både på Center for Børnelitteratur og i forlagsbranchen.

Arrangementet er onsdag den 23. februar kl. 19.00-20.30 på Næstved Bibliotek, Store Scene, Kvægtorvet 4, 4700 Næstved.

Det er gratis at deltage. Du skal melde dig til via www.naesbib.dk

Anette Øster fortæller om de bedste, nyeste bøger til børn og unge. Foto: Asger Simonsen / Næstved Bibliotek.