Tobias Trier svinger dirigentstaven på egnsteatret

En spinkel mand med mange ord. Sådan beskriver musikeren Tobias Trier sig selv. Han besøger Næstveds internationale egnsteater med sin anmelderroste forestilling ”Dirigenten” torsdag den 16. marts.

Scenen er sat til en morsom og musikalsk aften, når Tobias Trier spiller sin soloforestilling ”Dirigenten”. Den kendte sanger spiller rollen som den stormfulde dirigent, Vitus Cornelius Gormsen, der pludselig er endt i spidsen for et amatørkor – og så endda i Næstved.

Vitus Cornelius Gormsen arbejder normalt kun med de største symfoniorkestre og færdes hjemmevant på alverdens bonede gulve, så hvordan er han så pludselig endt i Næstved? Er dirigenten virkelig så stor en kunstner, som han selv praler af, eller er han blot en mislykket stakkel, der vil gøre hvad som helst for at få dækket sit umættelige behov for anerkendelse og rigdom?

– Tobias Trier spiller en rigtig dejlig forestilling, hvor musikken selvfølgelig er fokus. Forestillingen har fået rigtig flotte anmeldelser med på vejen, og netop derfor er vi glade for at kunne præsenterer denne musikteateroplevelse til vores Kultursuppe i marts, siger skuespiller Niels Grønne, der selv hopper i kokketøjet og søger for at den udsøgte suppe bliver serveret.
Publikum bliver udfordret af Tobias Triers nyskrevne tekst og syng-med-musik i en totalteaterfortælling, hvor han selv spiller titelrollen, mens publikum spiller den egentlige hovedrolle som selve amatørkoret.

– Når jeg står på en scene, så tænder jeg. Jeg giver mig hen på en rejse, som jeg aldrig helt ved, hvor ender. Jeg har musikken i blodet. Jeg elsker at tage publikum med på rejsen og lade deres input være med til at bestemme vejen, siger Tobias Trier.
Da forestillingen havde premiere skrev Berlingske at ”Syng-med-teatret er hermed opfundet”, også Dagbladet Information var begejstrede for forestillingen og kaldte Tobias Trier for årets mest overrumplende performer.

– Som det altid er ved vores Kultursuppe, så bliver kultur-indslaget serveret med den skål suppe. Til ”Dirigenten” serverer vi hjemmelavet aspargessuppe ved langbordene under de kulørte lamper, siger Niels Grønne.
Tobias Trier og forestillingen ”Dirigenten” kan opleves hos Dansk Rakkerpak – Næstveds internationale egnsteater, Teatersalen, Grønnegade 10, 4700 Næstved.

Forestillingen spiller torsdag den 16. marts – kl. 18.30. Billetter koster 125 kr. og er inkl. suppe. Drikkevarer kan købes i Teatersalen. Billetter købes på www.danskrakkerpak.dk – eller på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Tobias Trier spiller Vitus Cornelius Gormsen i en forestilling om kunstens storhed og fald. Publikum spiller den ligeså vigtige rolle som amatørkoret fra Næstved.