Over 250 børn fra Næstved fik sidste år mulighed for at gå til sport og deltage i fritidsaktiviteter på lige fod med alle andre børn, selvom deres forældre ikke havde råd. Det skyldes en donation fra Salling Fondene via Bilka Næstved. Og nu bliver den fysiske del af donationen indviet 13. august, når Frivilligcenteret har 25-års jubilæum. Frivilligcenteret huser 76 lokale frivillige organisationer, der nu kan få glæde af et nyt udeareal med fitnessredskaber og en sjov, nyrenoveret legeplads.

For nogle familier er det ikke en selvfølge, at der er råd til at sende børnene afsted til fodboldtræning, spejder, svømning eller en helt fjerde fritidsaktivitet. Derfor donerede Salling Fondene via Bilka Næstved sidste år 250.000 kroner til BROEN Næstved, der støtter børn og unge fra økonomisk udsatte familier, så de kan gå til fritidsaktiviteter. Derudover donerede Bilka Næstved yderligere 100.000 kroner til Frivilligcenter Næstved, og d. 13. august indvies det nye udeområde, som donationen har sikret. Det sker til Frivilligcenteret 25-års jubilæum.

Det er Bilka Næstved, der har indstillet BROEN Næstved til at få del i donationerne fra Salling Fondene, og varehuschef Peter Høgh er imponeret over BROENs arbejde:

”BROEN gør et helt fantastisk stykke arbejde. Alle børn skal have mulighed for at dyrke idræt eller gå til en fritidsaktivitet. Det er børns ret at komme ud og dyrke motion, og det er også en vigtig læring for dem at deltage i foreningslivet. Det smitter forhåbentlig også af i deres videre liv, fordi de får gode værdier og oplevelser med i rygsækken,” fortæller Peter Høgh, varehuschef i Bilka Næsted.

Donationen er blandt andet gået til at betale børnenes medlemskontingenter samt nødvendigt udstyr såsom fodboldstøvler, træningsdragt, sportstaske og andet udstyr. For BROEN er det vigtigt, at børn fra økonomisk udsatte familier også er en del af foreningslivet, hvor de oplever fællesskab, rollemodeller og succesoplevelser.

”Donationen har betydet, at vi kan støtte endnu flere børn. I 2020 støttede vi over 250 børn fra hele Næstved, og givet dem mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter og foreningslivet på lige fod med alle andre. Det betyder virkelig meget for børnene, der bliver gladere og giver dem et fællesskab. Både med deres jævnaldrene, men også i familierne, fordi de får noget de kan gå op i sammen,” fortæller Mads Mikkelsen, der er formand for BROEN Næstved.

Ekstra donation på 100.000 kroner
Men udover de 250.000 kroner til BROEN Næstved fra Salling Fondene, så besluttede Bilka Næstved selv at donere 100.000 kroner til Frivilligcenter Næstved. Frivilligcenteret bliver benyttet af BROEN Næstved og 75 andre frivillige organisationer i lokalområde. Donationen er gået til et nyt udendørsområde med træningsredskaber og en renovering af legepladsen. Indvielsen falder sammen med, at Frivilligcenteret har
25-års jubilæum, der blev fejret 13. august 2021.

”Jeg er meget ydmyg og stolt over, at vi i Bilka kan give noget tilbage til lokalsamfundet. Frivilligcenteret er et kraftcenter, der hjælper 76 frivillige organisationer her i Næstved, også BROEN. Derfor var det oplagt for

os også at donere til Frivilligcenteret, der også kommer BROEN, men også andre frivillige organisationer, til gode.” siger Peter Høgh, der er varehuschef i Bilka Næstved.