I de kommende uger offentliggøres navnene på de kunstnere der skal optræde på Grønnegades Kaserne Kulturcenter under det helt nye format ”Sommer på Grønnegade”. Tre weekender i træk er Lave Ridebane omdrejningspunktet for koncerter for både børn, unge og voksne.

Tidspunktet og formatet er nøje udvalgt, og planlægningen har stået på længe, fortæller kulturcentrets leder, John Nørbjerg. -Der er simpelthen brug for musik og gang i den i Næstved. Vi havde jo håbet at det ville flaske sig sådan at både vaccinationsplaner og smittetryk gjorde det muligt at holde arrangementer som disse. Derfor har vi længe haft kig på de tre weekender, og arbejdet henimod ”Sommer på Grønnegade”. Men stadigvæk med en vis indbygget usikkerhed, som naturligvis følger med, når man arrangerer koncerter under en pandemi.”

Når koncertarrangøren skal forklare hvorfor teamet på kulturcentret, til trods for udfordringer og usikkerheder, trykker på knappen og inviterer indenfor til 15 gratis koncerter, er det særligt én ting der var udslagsgivende. -De facto-aflysningen af de danske festivaler, hvor man ikke måtte have overnattende publikum, har givet et stort tomrum hos mange, for hvem sommer er lig med musik under åben himmel. Det tomrum kan vi blandt andet være med til at udfylde med ”Sommer på Grønnegade”, fortæller en forventningsfuld kulturcenterleder.

Hyggeligt med lokalt tvist

Programmet opdeles således at fredagenes program præsenterer publikum for en perlerække af nyere dansk popmusik med fokus på indie pop og rock, med et tempo som i den grad kan få gang i festen og publikum. På lørdagene får andre musikalske kræfter lov til at give publikum nogle oplevelser med større fokus på nærvær og tekstuniverser. Hver af de tre weekender slutter af med koncerter søndag kl. 13.00 for børnefamilierne.

Programmet vil bestå af en blanding af lokale og nationale musikere fra en af de allerhårdest ramte brancher her under coronakrisen; up-coming bands såvel som professionelle acts. Dette er både en gratis oplevelse til borgerne i Næstved Kommune, og en håndsrækning til musikmiljøet og kulturens fødekæde.

At det nu er muligt at lave større udendørs koncerter, vækker stor glæde på kulturcentret. -Vi er så glade for at publikum rent faktisk må stå op og danse igen, fortæller Monica Hermann, der er kulturcentrets eventkoordinator. -Det er jo med til at give noget til dem der står på scenen. Der vil være plads til 500 personer ad gangen, så der er lagt op til tre helt fantastiske weekender.

Monica Hermann står med alle trådene ift. booking, entré, udsmykning, fadølslevering, frivillige og scene crew til Sommer på Grønnegade, hvor ambitionen er, at publikum skal få en uforglemmelig oplevelse i et hyggeligt og afslappet miljø. Ligesom alle andre musikelskere kan hun heller ikke vente til der kommer lyd ud af højtalerne, og publikum indfinder sig på Næstveds kulturelle hjerte; Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Og hun er ikke alene.

-Især vores frivillige på kulturcentret venter på at komme på vagter hos os igen. De er enormt engagerede, og corona og nedlukninger er også gået ud over dem. Flere af dem har endda været frivillige i vaccinationscentre, for at få deres frivilligheds –”fix” -slutter hun, inden telefonen ringer, og den sidste aftale om et af lørdagsnavnene skal landes.

Programmet offentliggøres løbende

Grønnegades Kaserne Kulturcenter løfter her sløret for tre ud af ni dage med Sommer på Grønnegade.

Fredag den 23. juli
TBA//TBA Lørdag den 24. juli
TBA//TBA Søndag den 25. juli
TBA
Fredag den 30. juli
Kl. 18.00: Mel’s Room
Kl. 20.00: Barselona Lørdag den 31. juli
TBA//TBA Søndag den 1. august
kl. 13.00: Trolle og Tormod
Fredag den 6. august
TBA//TBA Lørdag den 7. august
Kl. 18.00: EkkoKammer
Kl. 20.00: Gasoline Søndag den 8. august
TBA

Pressefoto