Gratis støbe-event på Axel Torv i Næstved lørdag den 10. september

Alt for få kender bygningsstruktør uddannelsen, derfor arrangerer Byggeriets Uddannelser og EUC Sjælland isamarbejde med tv-vært og hobby-håndværker Thomas Uhrskov en anderledes event på Axel Torv lørdag den 10. sep.

Der er lagt op til et usædvanligt stort gør-det-selv-værksted, når Thomas Uhrskov smækker 64 kvadratmeter telte og en betonkanon op på Axel Torv.

I løbet af dagen får alle mulighed for gratis at støbe store og mindre elementer i beton: Sofaborde, skamler, lamper, træningsudstyr, knager, krukker og andet.

Manden bag eventen, tv-værten Thomas Uhrskov, siger om baggrunden:

–  Beton er et fantastisk materiale med et stort kreativt potentiale. Derfor ærgrer det mig, at  struktør- uddannelsen nærmest er ukendt for de fleste. Danmark mangler struktør-lærlinge, og det vil jeg gerne hjælpe med at ændre på.

–  Arbejdet som bygningsstruktør er godt lønnet, der er masser af jobs og uddannelsen giver rig  mulighed for at videreuddanne sig. Struktører bliver ofte kaldt “superhåndværkere” for struktører lærer at mestre de fleste håndværksdiscipliner. De kan det hele.

Eventen er åben for alle – og der er gang i værkstedet mellem klokken 10 og 16 om lørdagen.

Beton, støbeforme og værktøj er på pladsen, men folk inviteres også til at tage egne støbeforme med: Især glas med skruelåg fra eksempelvis marmelade, syltede agurker, sild eller andet kan let omdannes til finurlige og smukke lamper.

De støbte effekter bliver bragt til hærdning på EUC Sjælland, Jagtvej 2, 4700 Næstved, hvor de kan afhentes den følgende torsdag.

Pressefoto