Tidligere leder af Siriuspatruljen Anders Kjærgaard fortæller om livet og udfordringerne i patruljen. Mød ham torsdag den 11. maj kl. 19.00-21.00 på Næstved Bibliotek.

Anders Kjærgaard, der er tidligere leder af Siriuspatruljen, vil fortælle om sin tid i patruljen og de fysiske og ikke mindst mentale udfordringer, som man må underkaste sig som menneske for at overleve og tilpasse sig de barske forhold.

Fascination af naturen og de store vidder

Siriuspatruljen fascinerer mange mennesker. Hele idéen om patruljen er spændende og fængslende: en militær specialenhed på 12 personer, der hævder dansk suverænitet i Nationalparken Nordøstgrønland, et område der er fire gange større end Danmark. Det giver associationer til de store polarekspeditioner i starten af 1900-tallet og taler ind i vores fascination af naturen – og hvordan vi mennesker begår os i den.

Siriuspatruljen har eksisteret siden 1950 og har fortsat stor betydning, især i forhold til de seneste års øgede fokus på det arktiske område og Grønland som centrum for et geopolitisk magtspil.

Arrangementet er en del af bibliotekets igangværende årstema ”Transformation”.

Hør foredraget torsdag den 11. maj kl. 19.00-21.00 på Næstved Biblioteks Store Scene.

Billetpris: 50 kr. Køb din billet på www.naesbib.dk

 

Siriuspatruljen holder til midt i Grønlands fascinerende og nærmest endeløse vidder. Foto: Canva Pro