En garvet teatermand og et engageret musiktalent løb med årets kulturpriser. Den mangeårige formand for Næstved Teater, Jørgen Hvidtfelt, fik søndag overrakt årets kulturpris. Talentprisen gik til den 22-årige pianist Asger Brink.

Vinderen af kulturpriserne, Jørgen Hvidtfelt og Asger Brink samt de to øvrige nominerede til Talentprisen: Michala Djurskov – repræsenteret af sin mor – og Helena Pultz.
Det årlige arrangement ”Tak for venligheden” løb i går ad stablen på Rønnebæksholm. Igen i år var Næstved Kommunes årlige overrækkelse af Talentprisen og Trelleborg Fondens Kulturpris en del af programmet.

Det var formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, Andreas Pourkamali, der overrakte Kulturprisen på 25.000 kr. til Jørgen Hvidtfelt, der har været formand for Næstved Teater i over 40 år.
Kulturprisen, der finansieres af Trelleborg Fonden, hædrer kulturelle aktører, som har bidraget til den kulturelle udvikling i Næstved Kommune. Kultur- og Idrætsudvalget nominerer to kandidater til at modtage prisen, og den endelige prismodtager udpeges herefter af et prisudvalg bestående af Borgmesteren, en repræsentant fra Trelleborg Fonden samt formanden for Kultur- og Idrætsudvalget.

”I år tildeles prisen en person, som i den grad kan betegnes som en lokal ildsjæl,” sagde Andreas Pourkamali ved overrækkelsen og kaldte Jørgen Hvidtfelt ”indbegrebet af teater i Næstved”. Og de fleste, der har været til en af de forestillinger, som teaterforeningen har fået til Næstved, har da også mødt Jørgen ved indgangen. For, som Andreas Pourkamali også understregede i sin tale, så tager den flittige formand sig både af de administrative og de praktiske opgaver i foreningen.

Andreas Pourkamali roste Jørgen Hvidtfelt for hans mange evner og ikke mindst for at have ført teaterforeningen igennem de sidste par års krise: ”Under corona-tiden styrede du foreningen trygt igennem et oprørt og usikkert hav som en garvet og selvsikker kaptajn, der altid vil være den sidste til at forlade skibet.”
Ved siden af sit store engagement i Næstved Teater, har Jørgen Hvidtfelt også været bestyrelsesmedlem i Danske Teaterforeninger i mange år –11 af dem som formand. Han er selv ivrig teatergænger og har endvidere skrevet en bog om Danmarks teaterforeninger.

Ungt musiktalent optrådte ved prisoverrækkelsen

”Tak for Venligheden”-arrangementet havde om eftermiddagen et musisk indslag på programmet. Violinist og musiker Bjarke Falgren optrådte med den unge pianist Asger Brink. Dermed havde publikum umiddelbart inden prisoverrækkelsen fået demonstreret Asgers musiske talent – et talent som Kultur- og Idrætsudvalget netop havde besluttet at hædre med Talentprisen.

Prisen er oprettet med det formål at anerkende et ungt, spirende talent, som udviser særlige evner inden for en eller flere kunstarter, og som på den måde kan inspirere og være et forbillede for andre børn og unge.
– Vi har i år valgt at hædre et talent, der ikke bare har dygtiggjort sig inden for sin kunstneriske genre. Han har også vist et stort socialt engagement, evne til at involvere andre unge og talent for at skabe og arrangere, sagde Charlotte Roest fra Kultur- og Idrætsudvalget, da hun overrakte prisen på 10.000 kr. til Asger Brink.

Asger er 22 år og har i en årrække spillet en særlig rolle i Næstved Ungdomsskoles ungdomsprojekthus JB10. Han har bidraget som fast frivillig og medvirket ved afvikling af sociale arrangementer og kulturelle projekter. Som musiker, arrangør og vært præsenterer han endvidere det nu landskendte arrangement ”JazzGrooves” med foredrag og koncertoptræden på JB10.

Formålet med ”Jazzgroves” er netop bl.a. at lade unge møde og blive inspireret af jazz-talenter fra ind-og udland.
Til daglig studerer Asger Brink på Syddansk Musikkonservatorium.

De nominerede hædres også

De to øvrige nominerede til Talentprisen modtager hver en anerkendelse på 1.000 kr. I år var det pianist Helena Pultz og musicalskuespiller Michala Djurskov.
Helena Pultz er tidligere elev på Næstved Musikskole og vandt i foråret 2022 1. præmien i konkurrencen ”Unge spiller klassisk”. Nu er hun optaget på MGK.

Michala Djurskov har været en del af musicalmiljøet i Næstved siden barnsben. Hun er tidligere elev på Talentskolens Musicallinje og nu bosat i Göteborg, da hun i år er blevet optaget på den anerkendte svenske musicalskole: Performing Art School. Af samme årsag kunne Michala ikke være til stede ved prisoverrækkelsen.

Øvrig information om priserne: https://www.naestved.dk/fritid/fritid-og-sport/kultur-og-idraetspriser

Pressefoto