Marianne Larsen har 50-års digterjubilæum i år. Pressefoto.

Nu er der mulighed for at høre Marianne Larsen, Nina Malinovski og Thorvald Berthelsen læse op af deres digte på Næstved Bibliotek. Det sker onsdag d. 15. september kl. 16-18.

Udover digtoplæsningen vil Thorvald Berthelsen interviewe Marianne Larsen og Nina Malinovski om opbrud og modstand i deres digtning.

Digtoplæsning
Marianne Larsen læser op fra sin seneste digtsamling “Den morgen jeg tilfældigvis ikke var et insekt i september” fra 2021, en samling af sprogligt fabulerende natur- og erindringsdigte. Hun har 50-års digterjubilæum i år og har udgivet over 40 digtsamlinger, samt romaner, børnebøger og dramatik.

Nina Malinovski vil læse op fra digtsamlingen “Søfartsbogen” fra 2020. Den har som titlen antyder havet som omdrejningspunkt. Hun har udgivet 12 digtsamlinger, noveller, oversættelser og biografien “Briste og bære” om forholdet til faderen, digteren Ivan Malinovski i 2021.

Thorvald Berthelsen, der bor i Sakskøbing, vil læse op af sine digte om blandt andet klimakrisen fra “Huds tektoniske plader” og “Sakskøbing Blanding II”, 2021. Han har udgivet 7 digtsamlinger og skriver også essays og laver collager.

Digterbesøget er arrangeret i samarbejde med foreningen StORDstrømmen, der er en interessegruppe under Dansk Forfatterforening for forfattere, illustratorer, dramatikere og fortællere med tilknytning til kommunerne i det gamle Storstrøms Amt

Tid og sted:
Næstved Bibliotek, Lille scene Onsdag d. 15. september kl. 16-18. Gratis adgang, men tilmelding på www.naesbib.dk