Det har længe været en drøm for Per Munkholm, der er rektor på EUC Sjællands tekniske gymnasium i Næstved, at styrke matematikken for skolens unge. Selvom der også er dansk, engelsk og de forskellige studieretninger på skemaet, så er det matematikken, de unge efterspørger hjælp til.

Og den drøm går nu i opfyldelse. Den 12. september 2023 åbner Matematikcenter nemlig en lektiecafé for hele byens unge, hvor de kan komme og få hjælp til matematikken i et rum fri for lærere. Og dét, tror Per, er vigtigt:

– De frivillige vi får i caféen, er der ikke for at bedømme eleverne, ligesom lærerne måske er det. Så det er et frirum for eleverne, hvor der er tid til at hjælpe eleverne med de matematiske udfordringer, som de sidder med.

Matematikmakkere søges
I forbindelse med åbningen af lektiecaféen, er der brug for frivillige – eller matematikmakkere, som de kaldes af Matematikcenter. Har du styr på matematikken, og er du god til at lære fra dig? Vil du hjælpe unge med at blive bedre til matematik? Kan du forklare matematik på en virkelighedsnær måde? Og kan du sætte 1-2 timer af om ugen? Så kan du blive en af de nye frivillige i lektiecaféen i Næstved.

– Det er jo ikke alle, der synes, at matematik er lige spændende. Så det, at jeg kan forklare dem ved hjælp af eksempelvis mit studie, hvordan matematik anvendes i virkeligheden og dermed gøre dem mere interesserede i matematik, det er virkelig fedt, siger Morten, der er frivillig i lektiecaféen i Odense.

Per Munkholm opfordrer unge, pensionerede skolelærere og andre, der er gode til matematik, og til at lære fra sig, til at blive frivillig i lektiecaféen, for:

– Man får lov at være sammen med en masse unge mennesker og gøre en vigtig indsats for at lære dem noget.

Med Matematikcenters lektiecafé håber Per, at flere unge lærer EUC Sjælland og HTX Næstved at kende og måske en dag får lyst til at gå på skolen.

Hvem er Matematikcenters frivillige?
I Matematikcenters lektiecaféer står lokale ildsjæle klar til at hjælpe enhver der dukker op, og har brug for hjælp til matematik. De frivillige i lektiecaféen er eksempelvis studerende, i arbejde eller pensionerede undervisere. Udover deres evner i matematik, deler de frivillige en stor begejstring for faget.

Hvis du er interesseret i at blive frivillig lektiehjælper, kan du sende en ansøgning til karin@matematikcenter.dk, hvor du kort fortæller om dig selv og din motivation for at blive en del af Matematikcenter.

Lektiecaféen har åbent tirsdag 15:30-17:30 på EUC Sjælland fra uge 37.

Om Matematikcenter
Matematikcenter er en nonprofitorganisation, der tilbyder gratis lektiehjælp til alle børn og unge, der har matematik fra 7. klasse til A-niveau. Målet er at skabe lige muligheder for læring og at gøre matematikken forståelig for alle. Matematikcenter har lokale lektiecaféer i flere byer landet over, driver online lektiecaféen Webmatlive.dk og den online læringsportal Webmatematik.dk.

Læs mere om Matematikcenters arbejde på www.matematikcenter.dk

Pressefoto