KUP – grafik og provins 14. maj – 9.juli 2023

Lørdag den 14. maj kl. 15-18 åbner udstillingen “KUP – grafik og provins” i GrafikGalleriet på Grafisk Værksted Næstved.

Ti kunstnere undersøger grafikken og provinsen i en udstilling, der tager afsæt i Grafisk Værksted Næstved og bevæger sig ud i byrummet. Igennem de sidste måneder har ti forskellige kunstnere arbejdet på Grafisk Værksted i Næstved; kunstnere som ikke nødvendigvis har grafikken som del af deres kunstneriske praksis.

Grafikken er en kunstform, som ofte forbindes med reproduktion, imens provinsen(for storbyen) kan repræsentere noget, hvor der ingenting sker. Ligesom der er masser af liv i provinsen, er grafikken meget andet end reproduktion. Med grafikken og provinsen som omdrejningspunkt har kunstnerne skabt en række værker, der spænder over kloakering til fragmenter af gamle plakater i byrummet til fodtøj til sørgekåber og mosefund til produktion af ord i samarbejde distriktspsykiatrien og til udforskninger af grafikken som materialitet.

Igennem udstillingsperioden dukker værker op i Næstved by blandt andet på Næstveds digitale infostandere, offentlige toiletter og på biblioteket. Over sommeren bevæger kunstnerne, grafikken og provinsen sig videre med til Poly Udstillingsplatform på Vordingborg Station.

KUP – kvindeligt univers i provinsen – begyndte på initiativ af Dorte Buchwald i 2020 på det daværende NU Galleri i Næstved. KUP-kollek- tivet sætter fokus på samtidskunsten i provinsen, på kvindelige kunst- nere og på at lave kunstneriske interventioner i byrummet.

KUP består i denne udstilling af Dorte Buchwald, Camilla Nørgård, Heidi Hove, Jette Ellgaard, Kristina Ask, Sarah Bodil Tierney, Christina Hamre, Maiken Bent, Dina Lundvall Nielsen og Ulla Hvejsel.

Grafisk Værksted Næstved/ Grafikgalleriet Holmegaard Værk, Glasværksvej 70, 4684 Holmegaard

Åbent torsdag – lørdag 13 -17. www.grafisk-kunst.dk

Foto: Grafisk Værksted Næstved