I 2021 har Næstved Bibliotek fokus på FN´s Verdensmål, og det afspejler sig i Kulturnattens aktiviteter, hvor børnene gennem kreativ leg kan blive klogere på verdensmålene. Der bliver også mulighed for at se nærmere på nogle af de forskellige aktiviteter, som borgerne bruger biblioteket til i det daglige – brætspil, fællessang og e-sport. Og så kan man komme helt tæt på den kæmpestore sorteringsrobot, der håndterer tonsvis af bøger hver dag. Endelig byder vi på et brag af en koncert med sangerinden Katinka.

Børn og børnefamilier kan deltage i følgende aktiviteter:

Kl. 16.00-20.00: Bliv ekspert i FN’s Verdensmål
Kalder alle børn i Næstved! Har du, hvad der skal til for at blive ekspert i verdensmålene? Hvis ja, så kom forbi Næstved Bibliotek på Kulturnatten og test dig selv med vores fem børneaktiviteter om FN’s Verdensmål. Du skal være kreativ, bruge de små grå og give din egen holdning til kende – og når du har prøvet kræfter med alle fem aktiviteter, får du et diplom som top-sej verdensmåls-ekspert.

Kl. 16.00-20.00: Besøg vores sorterings-robot
Vidste du, at vi har en kæmpe-robot, der sorterer alle de bøger, film og spil du afleverer? Nu kan du komme med ind i det allerhelligste og se vidunderet. Aflevér en bog og følg dens vej gennem maskinen. Og hvad skal vores robot egentlig hedde? Smid dit bedste bud på et godt robot-navn i forslags-kassen på Kulturnatten og vær med i konkurrencen om at navngive vores elektroniske kollega.

Kl. 16.00-20.00: Vores ord
Kunstneren Gudrun Hasle står for en pop op-workshop i forbindelse med projektet ”Vores ord”. Det er samtidig en optakt til den landsdækkende Ordblindeuge i uge 40. Deltagerne kan blandt meget andet lave deres egne kartoffeltryk.
Alle er velkomne til at deltage i følgende aktiviteter:

Kl. 16.00-22.00: Brætspils-café
Læg mobilen væk og slå dig i stedet ned og spil et af bibliotekets mange brætspil i café-området ved vores Lille Scene. Vi har mange forskellige brætspil til både børn og voksne, og du kan også låne dem med hjem bagefter.

Kl. 16.00-20.00: E-sport
Prøv kræfter med e-sport på bibliotekets gamer-computere. Der vil i løbet af dagen og aftenen blive afholdt forskellige turneringer.

Kl. 19.00-19.30: Fællessang
Oplev den gode fornemmelse ved at synge sammen. Vi synger sange fra Højskolesangbogen, som introduceres og akkompagneres af bibliotekets faste ”fællessangere”.

Kl. 20.30-21.30: Koncert med Katinka
Sangerinden Katinka, der i øjeblikket kan ses i TV2’s ”Toppen af poppen”, giver en unik solo-koncert på bibliotekets Store Scene. Hun både spiller og fortæller om sit tekst-univers, og hun slutter af med at synge for, når vi runder aftenen af med et par fællessange.

Det hele løber af stablen fredag den 1. oktober kl. 16.00-22.00 på Næstved Bibliotek. Alle er velkomne, og du skal ikke melde dig til.

Pressefoto