Fredag den 13. januar kl. 13.00-14.30 starter Næstved Bibliotek en ny sæson af den populære Klassisk Lytteklub. Man mødes tre gange for at dele en række store musikoplevelser.

Klassisk musik taler til krop, hjerte og hjerne. I Klassisk Lytteklub får du mulighed for at lytte til musikken og komponistens greb i værket sammen med andre. Du behøver ikke være ekspert for at deltage, blot du har interesse for klassisk musik og lyst til at lytte.

Tre store værker

Fredag den 13. januar kl. 13.00-14.30 skal vi høre Igor Stravinskij: Le sacre du printemps.
Stravinskijs hæsblæsende balletmusik ”Le sacre du printemps” er en serie af 13 tableauer i to sektioner, som viser et hedensk forårsritual, hvor en jomfru udvælges blandt stammens unge kvinder og ofres til foråret.

Fredag den 10. februar kl. 13.00-14.30 lytter vi til Johannes Brahms: Ein deutsches Requiem. Brahms’ elskede korværk “Ein deutsches Requiem” er som en varm, musikalsk omfavnelse. Musikkens skønhed er skabt som trøst til alle, der er sorgfulde og bekymrede.

Fredag den 10. marts kl. 13.00-14.30 nyder vi Carl Nielsen: Symfoni nr. 2. Med værket “Symfoni nr. 2” viser Carl Nielsen sin store menneskeforstand. Værket er fyldt med humor og skarpe iagttagelser.

Ny indsigt

Ved hvert møde i Klassisk Lytteklub får du en kort introduktion til komponist og værk, og vi lytter sammen til musikken i sin helhed. Det giver nye indsigter at møde anderledes musik og efterfølgende deltage i samtale om musikoplevelsen. Hvilke følelser taler musikken til, og hvorfor kan vi lide eller ikke lide værket?
Vi mødes i Salen på Næstved Bibliotek. Det er gratis at deltage. Tilmelding, som gælder hele sæsonen (tre eftermiddage), sker via www.naesbib.dk

Foto: SDL