Tivoli Hotel & Congress Center var lørdag aften centrum for en hyldestfest for nogle af landets bedste vikarer indenfor det sundhedsfaglige område. Det er firmaet SOS VIKAR med cirka 2500 vikarer tilknyttet, der ville vise deres taknemmelighed og derfor hyldede de mange vikarer, der hver dag drager afsted på job. Vikarer er uden fast tilknytning til et arbejdssted, og de oplever derfor sjældent at få den opmærksomhed, de fortjener i en presset hverdag.

For at sætte fokus på det gode vikararbejde blev der ved festen uddelt 4 priser. Titlen som “Årets Vikar” gik til Jannie Elsgaard Madsen fra Holmegaard. Hun lever til fulde op til de kvaliteter, årets vikar skal have: Nemlig en person, der udmærker sig på en lang række områder – ikke mindst for at være fagligt dygtig og en efterspurgt sundhedsfaglig vikar.

300 vikarer fra SOS VIKAR deltog i festen lørdag aften, der blev styret af værten Julie Bertelsen, mens navne som Outlandish og Jonah Blacksmith også indtog scenen på aftenen, hvor der skulle uddeles i alt fire priser – nemlig Årets Vikar, Årets Flyver, Årets Kulturbærer samt Æresprisen, der årligt skal tildeles en person, der har betydet meget for ikke kun SOS VIKAR, men hele branchen.

“Vi ønsker med priserne og denne fest at sætte fortjent mere fokus på de mennesker, der i det sundsfaglige system hver dag gør en kæmpe forskel i hele Danmark. Og vi mener, at vi både som firma men også som samfund i langt højere grad skal hylde netop de mennesker, der gør en ekstraordinær sundhedsfaglig indsats, hvorfor vi nu går forrest med at hylde de vikarer, der netop yder det ekstra”, siger Dorte Thomsen, direktør og ejer af SOS VIKAR.

Hendes medejer og kvalitetsdirektør, Lene Hansen, tilføjer: “I arbejdet med årets hyldest til medarbejderne fra SOS VIKAR er vi gang på gang blevet bekræftet i, hvor megen glæde og respekt, der hver dag bliver givet fra vikarer til alle dem, der har mest brug for det, nemlig de borgere, vi skal passe og pleje. Vi skal have høje forventninger til den forskel, vi gør i hver berøring, men både vi og samfundet skal også huske at hylde dem for det. Vi deler i hverdagen hjertelighed i alt dét, vi gør – og det skal alle vikarer have en kæmpe tak for, hvorfor vi med priserne håber at sætte mere fokus på deres kæmpe indsats”.

ÅRETS VINDERE 2023

Årets Vikar – Jannie Elsgaard Madsen, Holmegaard. Jannie er sygehjælper og har været tilknyttet siden juni 2008. hun får prisen, fordi hun udmærker sig på en lang række områder. Hun er en, man kan regne med, hun svarer altid hurtigt på beskeder og har orden i kalenderen. Hun er fagligt dygtig og meget efterspurgt blandt vores kunder, hun er velanset og anerkendt for både sin faglighed og personlighed.

Årets Flyver – Jesper Hansen, København. Social og sundhedsassistent og har været tilknyttet siden maj 2022. Han får prisen fordi han er fleksibel og ikke bange for at køre den ekstra mil, opgaven kræver. Han er omstillingsparat, fagligt dygtig og har orden i sine ting.

Årets Kulturbærer – Richard Askholm Knudsen, Svendborg. Richard er sygeplejerske og har været tilknyttet af flere omgange. Sidst siden marts 2022. Han får prisen, fordi han gennem sin adfærd udøver en ekstrem positiv indflydelse på sine omgivelser. Årets kulturbærer er loyal over for både kunden, borgeren og SOS VIKAR, og lever på bedste vis op til SOS VIKAR´s leveregel om at have hjertet på rette sted. Årets kulturbærer gør en stor indsats i de kommuner, personen kommer hos.

Æresprisen – Jesper Clausen, Næstved. Jesper er Social og sundhedsassistent og har været tilknyttet SOS VIKAR i en periode over ca. 10 år. Jesper er ikke længere aktiv på arbejdsmarkedet. Æresprisen går til ham, fordi han altid har sat et helt specielt aftryk i virksomheden. Som vikar søgte han faglige udfordringer, og sagde altid ja, hvis vi tilbød en vagt på et sted, han ikke havde været før. Jesper var altid eftertragtet og efterspurgt for sit engagement i forhold til borgere med særlige behov.

 

Her ses Jannie Elsgaard Madsen – vinder af prisen som Årets Vikar i det sundhedsfaglige vikarbureau SOS VIKAR. Foto: Søren Lamberth