Danmark rammes heldigvis sjældent af større ulykker og katastrofer. Men når de sker, kan S!RENEN aktiveres.

S!RENEN er Danmarks nye, mobilbaserede varslingssystem. Det betyder, at du får en advarsel direkte på din mobiltelefon, hvis du befinder dig i et område, hvor I er mange mennesker, der er udsat for fare. S!RENEN har en unik lyd og vibration og adskiller sig tydeligt fra almindelige beskeder som SMS’er og push-notifikationer.

Hvis S!RENEN lyder på din mobil, skal du med det samme følge anvisningerne: STOP. LÆS. REAGÉR.

S!RENEN er et supplement til det eksisterende varslingssystem. Det vil sige, at S!RENEN ikke erstatter de fysiske varslingssirener, som du kender i forvejen, men udvider beredskabsmyndighedernes mulighed for at varsle borgerne, når der er fare på færde. Med advarsler på mobilen bliver du informeret hurtigere og bedre, når større kriser opstår nær dig.

Fra april 2023 kan politiet benytte S!RENEN til at udsende advarsler til borgere, hvis de er i et fareområde og skal reagere.

Systemet bygger på såkaldt cell broadcast-teknologi. Det betyder, at myndighederne kan skubbe en advarsel ud via bestemte telemaster og dermed nå ud til alle mobiltelefoner i et givent område. Varslingen vil fremover således automatisk ryge direkte ind på alle mobiltelefoner i et berørt område, uden at du har hentet en app eller lignende.

Læs mere på sirenen.dk