Forbrugere med fjernvarme i Næstved kommer til at betale cirka 100 kroner mere om måneden næste år.

Prisen for fjernvarme stiger fra nytår med 99 kroner om måneden, hvis man har et årligt forbrug på 18.100 kWh. Det svarer til standardforbruget i en familie, der bor i et hus på cirka 130 kvadratmeter, oplyser Næstved Fjernvarme.

Undgår himmelflugt

– Det er aldrig sjovt at skulle hæve prisen. Men i forhold til den himmelflugt, som priserne på el og naturgas har taget, synes vi, at vores fjernvarmekunder er langt bedre stillede. Selv efter stigningen er fjernvarmen stadig billigere, end den var helt tilbage i 2011, siger formand for Næstved Fjernvarme, Lindy Nymark Christensen.

– Vi får hovedsageligt vores varme fra affald og i meget lille grad fra gas. Prisen på gas er steget med mindst 600%, men det slår ikke så hårdt igennem hos, da kun en lille del af vores varme produceres på gas. Så vi vil ikke opleve, at prisen på fjernvarme stiger, som den har gjort med over 100 procent på el og mange hundrede procent for naturgas, siger Lindy Nymark Christensen.

Abonnement stiger

Fra næste år stiger prisen for abonnementer hos fjernvarmen med fem procent.

For kunder, der har valgt a-ordningen, bliver stigningen på 11 kr. om måneden. B-ordningen stiger 7 kroner om måneden.

Dyrere at skifte til fjernvarme

Den største og mest markante stigning, der er at finde på Næstved Fjernvarmes tarifblad for næste år, er prisen for at blive ny kunde hos fjernvarmen.

Prisen stiger med over 12.500 kr. til næsten 40.000 kr.

– Lige som mange andre steder i samfundet er vores omkostning til håndværks- og anlægsydelser steget gevaldigt, så vi må desværre også hæve vores priser på blandt andet tilslutningsbidraget, siger formand Lindy Nymark Christensen og pointerer, at fjernvarme trods disse prisstigninger fortsat er meget konkurrencedygtige i forhold til gaskedler og varmepumper,

 

Direktør Jens Andersen. Foto: Jesper Voldgaard