Sydsjællands og Lolland Falsters Politis efterforskningssektion i Udlændingekontrolafdelingen efterforsker i øjeblikket en række større tyverier på Falster, hvor det formodes, at tyvekosterne er fragtet til udlandet.

I den forbindelse havde politiet fået rettens kendelse til at gennemføre ransagninger, og nogle spor pegede i retning af Serbien. Derfor blev det serbiske politi anmodet om at bistå med ransagninger af flere adresser i Serbien.

Efterforskere fra Udlændingekontrolafdelingen deltog i ransagningerne i Serbien, og her fandt politiet blandt andet 105 Lenovo pc’ere fra Næstved Kommune.

Politikommissær Carsten Høj Hansen oplyser, at der var tale om en dejlig sidegevinst og at pc’erne stammer fra tyverier fra tre folkeskoler under Næstved Kommune.

Pc’erne repræsenterer en værdi af mere end 400.000 kroner, og umiddelbart er de funktionsdygtige. IT-folk fra kommunen undersøger den del, inden pc’erne igen skal ud på skolerne.

Politiets øvrige fund i Serbien indgår som anført i en større efterforskning, hvorom politiet på et senere tidspunkt informerer om.

Kilde

Foto: ABW