Har du tænkt på at blive døbt?

Dato: lørdag den 25. september 2021 Kl. 10:00 til kl. 14:00
Sted: Sct. Peders Kirke, Sct. Peders Kirkeplads, 4700 Næstved

Hvis du/I hverken er til navngivning eller den store kirkedåb, men ønsker et hyggeligt og intimt dåbsritual, hvor det kristne budskab er i højsædet i en nærværende og smuk højtidelig handling, så er drop-in dåb måske noget for dig/jer.

Sådan foregår det
Drop in-dåben foregår mellem kl. 10 og 14 lørdag den 25. september i Sct. Peders Kirke. Det kan være en god idé at bestille tid på forhånd, men det er ikke et krav for at blive døbt denne dag.

I kirken mødes I af en præst, som I har en kort samtale med inden selve dåben. Ved samtalen har I mulighed for at tale om, hvordan dåben foregår samt få svar på de spørgsmål, I måtte have om dåben.

Selv dåbsritualet er det samme som til en almindelig dåbshandling i kirken, og selve højtideligheden varer ca. 20 minutter.
Både børn, unge, voksne, uanset hvor man bor, er velkommen til drop-in dåb i Sct. Peders kirke den 25. september.

Drop ind og bliv døbt i Sct. Peders Kirke
• Bestil eventuelt tid på kirkekontoret på tlf. 5572 3190. Det er dog ikke et krav – drop ind!
• Medbring billedlegitimation
• Er du under 18, skal vi bruge skriftlig tilladelse fra begge dine forældre, hvis ikke de er med
• Du kan selv have dåbsvidner (faddere) med i kirken og ellers er der frivillige i kirken, der gerne stiller op som dåbsvidner. Fadderne skal være døbt, men de behøver ikke være medlem af folkekirken.
• Du må ikke være døbt i forvejen. Hvis du har meldt dig ud af Folkekirken og ønsker at være medlem igen, skal du IKKE døbes igen, men du kan blive meldt ind denne dag.
• Hvis du har udenlandsk baggrund, kan der gælde særlige regler for dig. Kontakt Sct. Peders Kirkes kirkekontor for svar.

Præster fra Næstved Provsti står klar med dåbsvandet hældt op, med musik i kirkerummet til en smuk højtidelighed. Der vil også være et lille glas og chokolade bagefter til dåbsfølget og en lille dåbshilsen og gave til de døbte.

Drop-in dåb tilrettelægges af et udvalg i Næstved provsti: Christine Pihl (Rønnebæk Sogn), Kristina Hermansen (Sct. Peders Sogn), Tom Thygesen Daugaard (Hårslev Sogn), Lasse Thorman Madsen (Herlufmagle Sogn), Karen Marie Bøggild (Sct. Peders Sogn), Benedikte Brisson (Kvislemark Sogn), Rikke Milan (Skelby-Gunderslev Sogn)

Foto: ABW