Igen stor søgning til Talentskolens optagelsesprøver
134 unge talenter fra hele landet søger mod Næstved for at forfølge deres drømme.
Igen i år er der stor søgning til Talentskolens fire linjer: kunst/design, forfatter, scenekunst og film.
– Vi holder trykket fra sidste år, hvor vi havde et rekordstort antal ansøgere. Der er noget, der tyder på, at vi muligvis har fundet ansøgerniveauet, hvilket er supergodt, taget i betragtning, at ingen af os anede om vi ramte et reelt behov, da vi startede skolen. Men det gjorde vi tydeligvis, fortæller en glad talentskoleleder Kathrine Olldag.
Ud af de 134 ansøgere bliver mellem 35-40 elever optaget i 3-årige forløb, der bl.a. har til formål at kvalificere dem til de videregående kunstneriske uddannelser, som f.eks Statens Scenekunstskole, Filmskolen, kunstakademiet osv.
De 134 ansøgere er fordelt på 21 procent drenge og 79 procent piger, hvilket bekræfter tendensen fra de tidligere år, at særligt piger er interesserede i Talentskolens tilbud. Men også her er der forskel på linjerne, idet film har 60 procent drenge, mens musicalsporet på scenekunstlinjen har 100 procent piger.
Ansøgere fra hele landet
Ansøgerne kommer fra hele Danmark. Faktisk er hele 26 procent af ansøgerne fra Fyn og Jylland, og igen er det særligt forfatterlinjen, der trækker ansøgere vestfra. Talentskolen har i år fået flest ansøgere fra Næstved Kommune, hvor førstepladsen de sidste to år ellers er gået til København. Alt i alt har unge fra 46 forskellige kommuner søgt Talentskolen.
– Det siger noget om, at vi er lykkedes med vores ambition om at blive et nationalt tilbud, og at vi er kendte ude i landet. Og så siger det forhåbentligt også lidt om, at unge talenter gider os, selvom det er hårdt, og at vi har fået sat et attraktivt tilbud sammen til dem, siger Kathrine Olldag.
Hvem søger?
En af ansøgerne er Carl-Johan Paulsen fra Næstved. Til hverdag går han på Næstved Gymnasium og HF, synger kor, spiller i band, går til sang på Næstved Musikskole og bruger generelt meget tid på at udfolde sig kreativt. Med de interesser ville det være mest oplagt, at han søgte ind på musicalsporet på scenekunstlinjen, men nej, han har valgt billedkunsten.
– Jeg drømmer om at kunne integrere kunsten som en central del af mit liv. I mine øjne er kunsten den bærende drivkraft for at leve, fortæller han.
Talentskolens miljø er et trækplaster for kreative unge, som ellers ikke altid føler sig set og hørt til hverdag.
– Jeg plejer med stor kærlighed at sige, at det er skolen for mærkelige børn, ligesom jeg selv i øvrigt var. Vores elever interesserer sig typisk for noget andet end deres klassekammerater, har måske en vildere fantasi og er fulde af ideer og historier. Nogle af dem er ultra-nørdede og andre er enormt vilde, lyder det afslutningsvis fra Kathrine Olldag.
Også Carl-Johan føler, at han er kommet det rigtige sted hen. – Jeg forventer, at Talentskolen kan give mig et indblik i, hvordan man kan arbejde med kunsten i alle dens afskygninger, og så vil jeg gerne introduceres til en bred vifte af forgreninger inden for de forskellige kunstgenrer, og forhåbentlig gøre det til min levevej. På alle mulige måder er det jo en fantastisk gave for Næstved, at Talentskolen ligger her. Skolen trækker endnu flere kreative sjæle til byen!
Carl-Johan var til optagelsesprøve på Talentskolens kunst- og designlinje d. 4. marts, og blev optaget.
Fakta
– Kunst/design afholdt optagelsesprøve den 4. marts.
– Filmlinjen afholder optagelsesprøve den 18. marts.
– Scenekunstlinjen afholder optagelsesprøve den 25.-26. marts.
– Forfatterlinjen afholder optagelsesprøve den 26. marts.